Sport
DEBAKL NAŠIČANA U DERBIJU

Zagrebaši s novim imenom
očitali lekciju NEXE-u
Objavljeno 7. rujna, 2014.

Hrvatski derbi u 1. kolu SEHA Gazprom Južni tok ligi protekao je bez ikakve neizvjesnosti. Momčad iz Zagreba, koja je u Osijeku prvi put nastupila s novim imenom (Prvo plinarsko društvo Zagreb) ostvarila je uvjerljivu pobjedu u Gradskom vrtu. Gosti su puno bolje otvorili susret, poveli 5:2, ali je u 10. minuti domaći trener Zdenko Kordi promijenio gotovo kompletnu postavu. Urodilo je to plodom, u 20. minuti svoj prvi pogodak u dresu NEXE-a postigao je turski reprezentativac Can Celebi. NEXE je tada poveo 8:7, a poslije toga imali su još dva puta minimalnu prednost. Ipak, do kraja prvog poluvremena PPD Zagreb je stigao do tri pogotka prednosti.
U nastaku susreta dogodio se potpuni raspad sistema domaće momčadi. Vratar Martin Juzbašić, koji je stao na vrata u nastavku, nije imao niti jednu obranu, no nije on jedini krivac za katastrofu koju je momčad NEXE-a doživjela na otvorenju sezone. Pristup je bio katastrofalan, posebice u obrani, koja mora biti temelj za ostvaren rezultat. Konačnih 16 razlike najbolje svjedoči o tome kako su odigrali „zagrebaši“, a kako domaća momčad kojoj će očito trebati puno, puno posla, kako bi se uigrala, prije svega petoricu novih igrača. No, pristup igri se ne može naučiti.

NEXE  19 (11)
PPD Zagreb 35 (14)


OSIJEK – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 600. Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba BiH).
NEXE: Lelić (6+1), Juzbašić, Gadža 1, Eter 1 (1), Crnić 1, Mrđenović 1, Tomas, Kružić, Jurjević 3, Sokolić, Nuić 4, Božić-Pavletić 1, Sakić 2, Vegar, Celebi 2 i Herceg 3.
PPD ZAGREB: Stevanović (13+0), Ivić (3+0), Mihić 1,  Brozović 2, Stepančić 6, Šprem 1, Ćorić 6, Šebetić 1, Raković 5(1), Horvat 9, J. Valčić 2, T. Valčić, Obranović 2, Vuglač, Lukačec i Pavlović.
SEDMERCI: NEXE 3(1), PPD Zagreb 2(1); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta , PPD Zagreb 4 minute.

Najčitanije iz rubrike