Sport
IZ GRADSKOG VRTA KREĆE ZANIMLJIVA INICIJATIVA

NK Osijek želi biti pokretač
slavonsko- baranjskog nogometa
Objavljeno 5. rujna, 2014.
Jedini smo prvoligaš u regiji i od nas se očekuje inicijativa, ističe Tolj

U Gradskom vrtu definitivno pušu neki novi vjetrovi. Ne samo kada je u pitanju klupski ustroj već i puno šire. NK Osijek je jedini prvoligaš u regiji i kao takav bi se morao brinuti o budućnosti slavonsko-baranjskog nogometa.

Sadašnjost nije blistava. Regija koja je nekad imala i po četiri prvoligaša istovremeno, a ukupno je u Prvoj HNL, u raznim sezonama, igralo sedam slavonskih klubova (Osijek, Cibalia, Marsonia, Vukovar 91, Mladost 127., Belišće, Kamen Ingrad), danas je spala na samo jednog jedinog predstavnika - NK Osijek. Upravo zbog toga iz Gradskog vrta kreće incijativa koja bi trebala pokrenuti buđenje nogometa u regiji. U osječkom prvoligašu planiraju napraviti niz radnih sastanaka s klubovima iz nižih stupnjeva natjecanja u kojima će se razgovarati o jačanju suradnje.

- Od NK Osijek kao jedinog prvoligaša očekuje se da bude zamašnjak slavonsko-baranjskog nogometa i mi ćemo tu ulogu prihvatiti. Želimo razviti prijateljske odnose sa svim klubovima iz regije kako bismo postali bili pravi lider koji je spreman svima pomoći. Osim toga želimo ponovno darovitu djecu iz nižerazrednih klubova usmjeravati prema Gradskom vrtu, a ne da, kao danas, odlaze u Zagreb - kaže Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK Osijek.

Jasno, nisu to jedini ciljevi te najnovije inicijative osječkog prvoligaša. Jedan od njih je i podizanje ugleda NK Osijek u regiji, što bi u konačnici moglo pojačati i navijački korpus, a samim time i donijeti popunjenije tribine Gradskog vrta.

- Velika nam je želja imati bolju posjećenost naših utakmica. Neke akcije zbližavanja s navijačima u Osijeku smo već pokrenuli, a uskoro ćemo krenuti i izvan gradskih granica. Nastavit ćemo i redovito gostovati i odigravati utakmice u manjim slavonsko-baranjskim mjestima - kaže Tolj.

NK Osijek očito želi postati prava “majka” slavonsko-baranjskog nogometa, i to nije čudno jer ima dosta toga ponuditi u nižerazrednim klubovima kroz igrački i stručni kadar bilo kroz posudbe ili odlaske mladih igrača koji prođu kroz Osijekovu Školu nogometa, a ne uspiju se nametnuti za igranje u prvoj momčadi.

Već ovog ljeta takva se politika pokazala punim pogotkom jer je NK Osijek usmjerio pet svojih igrača prema Cibaliji (četvorica) i Belišću (jednoga). U toj priči su zasad svi zadovoljni. Ta nova inicijativa baš će krenuti od razgovora s ta dva kluba.

- Dogovorili smo radni ručak s ljudima iz Cibalije i Belišća na kojem će razgovoarati o produbljivanju suradnje i daljnjoj strategiji. Inicijativa za takve stvari morala je krenuti od nas, a drago mi je što su se Cibalija i Belišće spremno odazvali na razgovore - kaže Tolj.

U prošlosti NK Osijek je imao velike koristi od suradnje tog tipa, a to se posebno odnosi na Belišće. Međutim, s vremenom je ta plodna suradnja zapuštena, a onda je i došlo razdoblje u kojem je Osijek svake godine promovirao veliki broj svojih mladih igrača u prvu momčad. Sada, čini se, dolazi nova era u kojoj će osječki prvoligaš opet obnavljati stare veze i polako se pokušati promovirati u pravi regionalni nogometni brand. Iskreno, bilo je i vrijeme...

Dalibor KELER

SLOBODAN TOLJ

predsjednik Uprave NK Osijek

Od NK Osijek kao jedinog prvoligaša očekuje se da bude zamašnjak slavonsko-baranjskog nogometa i mi ćemo tu ulogu prihvatiti.

Slavonija je znala imati i po četiri kluba u prvoligaškom društvu, a danas je “knjiga spala na jedno slovo” - NK Osijek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike