Crna kronika
AKCIJA U RANO JUTRO

Policija u Čepinu pretražila više kuća, ne zna se ima li uhićenih osoba
Objavljeno 4. rujna, 2014.
Iz policije su kratko poručili da su “izvidi u tijeku”

ČEPIN - U pomno planiranoj akciji djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske jučer su u ranim jutarnjim satima pretražili više kuća u Čepinu. Akcija je planirana duže vremena, a započela je jučer oko 5.30 sati. Iz Ravnateljstva policije nismo mogli doznati za što se točno sumnjiči osobe iz Čepina, već su nas uputili na PU osječko-baranjsku.

Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske, na naše je upite samo kratko izjavio: “Možemo samo potvrditi da su u Čepinu izvidi u tijeku.” Što to točno znači, doznat će se iz policijskih priopćenja u sljedećim danima.

Iako nitko nije govorio o imenima, neslužbeno doznajemo da je policija pretražila kuće osoba koje se već nalaze u policijskoj evidenciji. Koji je povod pretraga njihovih kuća još se ne zna, kao ni jesu li odvedeni na obavijesni razgovor ili uhićeni.

Policija je njihove kuće pretražila i u ožujku prošle godine kada su na obavijesne razgovore privedena dva Osječanina, koja su bila obuhvaćena velikom USKOK-ovoj akcijom zbog sumnje u poticanje na davanje mita. Uz Osječane, u Zagrebu su uhićene još dvije osobe.

Ta je USKOK-ova akcija bila pokrenuta još u rujnu pretprošle godine kada su u Zagrebu uhićena dva policajca. Sumnjičilo ih se za zloporabu položaja i primanje mita. Djelatnik PNUSKOK-a odavao je prikupljene podatke iz istraga o određenim osobama i preko djelatnika zagrebačke policije im ih dojavljivao. Obojicu se sumnjiči da su za to uzimali novac.

Je li policijska pretraga kuća u Čepinu uslijedila zbog tog ili nekog drugog slučaja, nismo uspjeli doznati.M.Bugarić

“NEMAM KOMENTARA”

U povodu policijskih pretraga kuća u Čepinu, odvjetnici koji su svojevremeno zastupali Čepince bili su škrti na riječima. “Nemam komentara”, bilo je sve što su odgovorili na naš upit. Policijska istraga cijelog slučaja do zaključenja broja bila je u tijeku.

Iako se u javnosti špekulira o imenima, zbog zakonskih ograničenja ne možemo ih objaviti

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike