Sport
BOKSAČI OSIJEKA VRATILI SE REDOVNOM RITMU TRENIRANJA

Zadržati vodstvo u ligi i masovna Škola boksa
Objavljeno 2. rujna, 2014.
Sportski direktor Matej Matković priželjkuje očuvanje vodećeg mjesta na tablici Prve hrvatske lige

Članovi Boksačkog kluba Osijek, čiji su seniori prije dvije godine bili državni prvaci, a poslije prva tri kola aktualnog prvenstva Prve hrvatske lige vode u ukupnom poretku, tijekom ljetnih mjeseci imali su samo kondicijske treninge.

No, kao i za većinu sportaš(ic)a u klubovima čija se natjecanja održavaju u dvoranama, prvi dan rujna donio je povratak redovnom ritmu treniranja i pripremama za nadolazeće izazove.

- Od ponedjeljka smo počeli sa specifičnim boksačkim treninzima u našem prostoru dvorane Gradski vrt, dojavio je Matej Matković, utemeljitelj i sportski direktor BK Osijek.

– Budući da vodimo u nacionalnom prvenstvu, s nestrpljenjem očekujemo nove mečeve programirane već za rujan. U rosteru su desetorica mladića svih uzrasta, od kadetskog do seniorskog, od kojih očekujem da pokušaju sačuvati sadašnji položaj na tablici Prve hrvatske lige. Od natjecatelja posebnu pozornost posvetit ćemo juniorskim reprezentativcima Zvonimiru Rebolju i Marijanu Rajiču, koje zasigurno očekuju i nastupi na domaćim međunarodnim turnirima.

No, osim natjecateljskih, u BK Osijek imaju značajne planove i glede daljnjeg osposobljavanja posve mladih boksača i početnika.

- Na taj smo način već u prethodne četiri generacije iznjedrili nekolicinu boksački školovanih mladića - priča Matković. Utorkom i četvrtkom, od 17 do 20 sati, planiran je upis novih dječaka željnih svladavanja abecede «plemenite vještine», s tim što će najnoviju generaciju (zbog poslovne zauzetosti Ante Čepe, nap.a.), trenirati Branko Klasić, a redovni treninzi tih klinaca, od 10 do 14 godina, počet će prvih dana listopada. Proći će šestomjesečni program Škole, a potom one najdarovitije priključujemo treninzima natjecatelja s uvjerenjem da će se vrlo brzo naći i u mečevima na ringu. Filtar je vrlo „gust“, jer boks je (prema brojnim analizama svjetski priznatih stručnjaka) najteži sport uopće pa se njime ne može baviti bilo tko. Osobito ako planira ostvarivati zapaženije uspjehe. Stoga zovemo zdrave, hrabre i borbene dečke da se priključe treninzima Škole boksa (mjesečna je članarina 120 kuna, nap.a.), jer im bez ustručavanja možemo obećati da će nakon temeljne obuke znati dosta o boksu, a kroz disciplinu, odricanje i naporne treninge „izoštriti“ svoje karakterne i psihofizičke karakteristike.

Dragutin KERŽE

Od 10 do 14

Dječaci od 10 do 14 godina mogu se upisati utorkom i četvrtkom od 17 do 20 sati, u boksačkoj dvorani u Gradskom vrt. Dočekat će ih trener Branko Klasić, a temeljna obuka u Školi boksa traje šest mjeseci, početak je 1. listopada, a mjesečna članarina iznosi 120 kuna. (D.Kž.)

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike