Sport
POSLJEDNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA BOGAT TRANSFERIMA

Falcao i Blind stigli na Old Trafford spasiti Van Gaalov obraz
Objavljeno 2. rujna, 2014.

Posljednji dan ljetnog prijelaznog roka kao i prethodnih godina bio je vrlo uzbudljiv i prepun događaja. Vijesti o prelascima izmjenjivale su se gotovo iz minute u minutu, a za neke je bilo zatraženo i dodatno vrijeme, kako bi se kompletirao. To se odnosi i na transfer Radamela Falcaoa, koji je u kasno u noć kompletirao jednogodišnju posudbu iz Monaca u Manchester United. “Crveni vragovi” za to će platiti deset milijuna eura, s opcijom otkupa sljedeće ljeto za 55 milijuna eura. Osim Kolumbijca, u M. United je posljednjeg dana bilo još prometno jer jer kompletiran ranije dogovoren transfer nizozemskog braniča Daleyja Blinda za 17.5 milijuna eura iz Ajaxa. Klub su napustiti Javier Hernandez, koji će sljedeću godinu provesti na posudbi u Real Madridu te Danny Welbeck, koji je za 20 milijuna eura prešao u Arsenal, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Hull je iz Palerma doveo urugvajskog napadača Abela Hernandeza za 12 milijuna eura, što je klupski rekord, a na posudbe su stigli ofenzivni veznjaci Ben Arfa iz Newcastlea te Gaston Ramirez iz Southamptona. QPR je za deset milijuna eura iz Tottenhama doveo veznjaka Sandra te za 15 milijuna iz Liverpoola napadača Fabija Borinija. Manchester City je na posudbe poslao napadača Alvara Negreda, koji će sezonu odraditi u Valenciji, te braniča Micaha Richardsa, koji ide u Fiorentinu. Atletico Madrid je za 16 milijuna eura iz Torina kupio napadača Alessija Cercija, a na posudbe su otišli belgijski branič Toby Alderweireld (Southampton) i Emiliano Insua (Rayo Vallecano). Roma je od Newcastlea posudila braniča Mapou Yanga-Mbiwu, Milan iz Chelseaja Marca van Ginkela, a “rossoneri” su iz Atalante doveli i veznjaka Giacoma Bonaventuru za sedam milijuna eura. Lewis Holtby iz Tottenhama ide na posudbu u HSV, a londonski je klub iz Montpelliera doveo veznjaka Benjamina Stamboulija za šest milijuna eura, Javier Saviola je kao slobodan igrač iz Olympiakosa prešao u Hellas Veronu, dok je Marseille iz Botafoga doveo brazilskog braniča Doriju za deset milijuna eura.

G. Roguljić

Kranjčar opet u QPR-u

Niko Kovač i sljedeće će sezone nositi dres londonskog QPR-a. Hrvatski je reprezentativac, član kijevskog Dynama, i prošlu sezonu proveo u QPR-u, s kojim je izborio Premier ligu, a sada je ponovno ugovorio jednogodišnju posudbu. Od povremenih hrvatskih reprezentativaca predzadnji dan prijelaznog roka klupsku sredinu promijenio je i Milan Badelj. Iz HSV-a je prešao u Fiorentinu. (G.R.)

Bart Simpson u Zenitu

Posljednji dan prijelaznog roka donio je možda i najzvučnije ime ruskom Zenitu. Naime, klub iz St. Petersburga potpisao je ugovor s Bartom Simpsonom, koji je kao slobodan igrač stigao iz Springfielda. Riječ je, naravno, o liku iz popularne crtane serije Simpsoni. (G.R.)

1

milijardu eura ukupno su potrošili ovog ljeta klubovi iz engleske Premier lige

Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike