Sport
SVJETSKO VETERANSKO HRVAČKO PRVENSTVO

Slatinjanin Josip Grahovac svjetski veteranski prvak
Objavljeno 2. rujna, 2014.

SLATINA – Slatinjanin Josip Grahovac, član Hrvačkog kluba Slatina, postao je svjetski prvak u hrvanju u veteranskoj konkurenciji u diviziji B (40 - 45 godina). Do naslova je došao na natjecanju u sportskom centru Šumice u Beogradu pobjedom u finalnoj borbi protiv Islama Sadikaja iz Bosne i Hercegovine. Na putu do finala tehničkim je nokautom pobijedio predstavnike Mađarske i Norveške.

– Bilo je jako gusto, pobijedio sam na bodove u finalu 7:6, a nakon toga je u u Beogradu svirala hrvatska himna. Kad sam prošle godine došao iz Sarajeva sa sličnog svjetskog prvenstva, odmah sam krenuo u pripreme, radio cijele godine, a u dvorani sam cijelo ljeto skidao kilograme. Prošle godine u Sarajevu sam bio osmi, ali ove sam godine uspio i sve se isplatilo - kaže svjetski veteranski prvak te dodaje da nije ni svjestan vrijednosti svog uspjeha.

– Ostvario sam svoj cilj. Treniranje je vrlo naporno, ali vidjet ćemo kad prespavam. Sigurno je da ću trenirati zbog sebe, da održim formu, i bit ću aktivan u Hrvačkom klubu Slatina.

Josip Grahovac u hrvanju je od 1977. godine. Bio je u više navrata prvak Jugoslavije i prvak Hrvatske. Nastupio je na juniorskom prvenstvu Europe i zauzeo šesto mjesto, pa je beogradski uspjeh kruna njegove karijere. Grahovac je uz to i međunarodni sudac 2. kategorije. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku