Regija
GO SDP-A O NAKNADAMA DOPREDSJEDNICIMA VINKOVAČKOG VIJEĆA:

Višestruko više novca Pezeroviću i Čordašiću sa 147 sekundi rasprave
Objavljeno 2. rujna, 2014.

VINKOVCI - Odluka s 13. sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca, 27. kolovoza, o povećanju naknada dopredsjednicima Vijeća bila je povod konferencije za novinare GO SDP-a. Veće naknade Davorinu Pezeroviću, bivšem čelniku HDSSB-a, a sada nezavisnom, i Goranu Čordašiću, čelniku gradskog HSS-a, komentirao je saborski zastupnik i predsjednik GO SDP-a Damir Rimac.

- Dosad su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1600 kuna, a najnovijom odlukom ona im je povećana na 5225 kuna, što iznosi 125.400 kuna godišnje. Time je proračun Grada Vinkovaca dodatno opterećen za 62.700 kuna godišnje po potpredsjedniku. Spomenuti potpredsjednici na dosadašnjih 13 sjednica Gradskog vijeća, koje u prosjeku traju više od četiri sata, u političkim su raspravama sudjelovali samo - 147 sekundi. Sjednice se tonski snimaju. Vjerojatni razlog povećanja naknada leži u uzdrmanim odnosima HDZ-a i koalicijskih partnera te HDZ proračunskim novcem – novcem svih Vinkovčana - kupuje političku lojalnost. Klub vijećnika SDP-a u Gradskom je vijeću pokušao spriječiti da se u vrijeme ove teške ekonomske krize gradski novac na tako lak način dijeli pojedincima, ali su ga preglasali HDZ i njegovi koalicijski partneri HSS, HSP AS i BUZ - kazao je Rimac.

Član vinkovačkog SDP-a i sanacijski upravitelj Opće bolnice Vinkovci Dubravko Korenika, ustvrdio je da i predsjednica Gradskog vijeća Kata Krešić (HDZ) prima naknadu veću od 10.000 kuna. Tako predsjednica i dva potpredsjednika, zaključio je, Grad godišnje koštaju gotovo 300.000 kuna. M. Kokaj

Mladen Karlić

gradonačelnik

Dopredsjednicima po 2650, predsjednici Vijeća 5500 kuna

- To što tvrde iz SDP-a nije točno. Dopredsjednici Gradskog vijeća imaju pravo na naknadu od 25 posto plaće dogradonačelnika pa je sada, nakon povećanja, njihova naknada 2650 kuna, a predsjednica Gradskog vijeća ima pravo na naknadu od polovine dogradonačelnikove plaće i to je sada oko 5500 kuna. Budući da smo prešli na drukčiji način organizacije i priprema sjednica Vijeća, svi se moraju više angažirati u pripremi tema i točaka pa smo stoga odlučili povećati naknade - kaže gradonačelnik Karlić.

Možda ste propustili...

MALI PROJEKT VELIKE VRIJEDNOSTI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

SVIBANJSKO HODOČAŠĆE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA

Posjetili svetište Majke Božje Žalosne

ŠTO JE BILO DALEKO, POSTAJE SVE BLIŽE

Prva lopta zakotrljala se na novom stadionu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

3

U PETAK PROMOCIJA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Županja - kolijevka nogometa uvodi Hrvatsku u Euro 2024.