Regija
NAJAVLJEN MIRNI PROSVJED U VINKOVCIMA

“Za Vinkovce srcem”: Jeftinije knjige i vrtić
Karlić: Grad daje koliko može
Objavljeno 2. rujna, 2014.

VINKOVCI- Građani okupljeni oko Facebook stranice “Za Vinkovce srcem” organiziraju mirni prosvjed u petak, 5. rujna, s početkom u 10 sati u pješačkoj zoni kod lampe u Vinkovcima. Kako ističe Karmela Kljajić, osnivačica ove stranice na društvenoj mreži, cilj je prosvjeda da se u Vinkovcima sufinanciraju udžbenici te da se snizi cijena vrtića.

- Pozvali smo sve Vinkovčane da se odazovu na ovaj mirni prosvjed kako bismo riješili problem sufinanciranja udžbenika te vidjeli može li se sniziti cijena vrtića u Vinkovcima. Svi dobro znamo da je gospodarska situacija jako teška te smo se odlučili izaći na ulicu i pokušati riješiti ove probleme koji muče mnoge roditelje u Vinkovcima - istaknula je Kljajić.

- Grad ne može sufinancirati udžbenike nego će kroz socijalni program pomoći socijalno ugroženim građanima. To oko sufinanciranja udžbenika nije naša nego odluka Vlade. Nitko nije obavijestio Grad o tome da to stavljamo u proračun i nemamo stavku za sufinanciranje udžbenika. Kada je riječ o cijeni vrtića, dajemo 9 do 10 milijuna kuna, odnosno 10 posto proračuna. To je maksimum koliko Grad može financirati jer imamo velik broj vrtića i velik broj djece. Oni koji imaju mali broj vrtića mogu smanjiti cijenu. Budući da mi imamo više od tisuću djece u vrtićima, privatnim i gradskim, možemo sufinancirati koliko može podnijeti proračun, ostalo plaćaju građani - pojasnio je gradonačelnik Mladen Karlić. (M.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike