Osijek
OPĆINA ULOŽILA 6,6 MIL. KUNA

Stotinu pet malih Biljana krenulo u novi vrtić
Objavljeno 2. rujna, 2014.

Najmlađi mještani Bilja više nisu podstanari u biljskoj školi jer su dobili vlastiti vrtić u koji je Općina Bilje uložila više od 6,6 milijuna kuna. Nakon što su ga djeca polaznici i općinski načelnik Željko Cickaj svečano otvorili, u ponedjeljak su prvi put djeca u njemu proboravila cijeli dan.

U biljski je Dječji vrtić krenulo 105 mališana koji su podijeljeni u pet grupa. Također, roditeljima je ponuđeno da najmlađa djeca mogu pohađati jaslice pa je tako sada u jasličkoj grupi njih 17.

Načelnik Željko Cickaj ističe kako, unatoč višekratnim zahtjevima, državna ministarstva nisu imala razumijevanja za potrebe mještana Bilja pa je Općina preuzela stvar u svoje ruke i vrtić u cijelosti sagradila sredstvima iz vlastita proračuna. U skladu s ranijim dogovorom, tvrtka Belje d.d. darovala je pak 500 tisuća kuna. Cickaj navodi kako ga veseli što je broj mališana velik, jer nakon Domovinskog rata i povratka prvih mještana mjesto Bilje je, kao prigradsko naselje grada Osijeka, privuklo značajan broj mlađeg stanovništva.

Nakon prigodnog dječjeg programa, novosagrađeni dječji vrtić blagoslovio je prečasni Ivan Petričević. Ravnateljica dječjeg vrtića Zvjezdana Radetić izjavila je kako su djeca, djelatnici i roditelji zahvalni na objektu koji će služiti generacijama mališana. D. Pejić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike