Novosti
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA BIVŠEM GRADONAČELNIKU

Sabo osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog podmićivanja vijećnika
Objavljeno 2. rujna, 2014.

VUKOVAR - Osječki Županijski sud proglasio je krivim bivšeg gradonačelnika Vukovara, Željka Sabu, optuženog za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. Sabo je nepravomoćno osuđen na godinu dana i četiri mjeseca.
Bivši vukovarski gradonačelnik tereti se da je pokušao podmititi HDZ-ove vijećnike Mariju Budimir i Radivoja Đurića, kako bi u Gradskom vijeću prešli na stranu SDP-a.
U svojoj obrani Sabo je ponovno odbacio sve optužbe. Pojasnio je kako je vijećnica Budimir pogrešno protumačila njegove riječi.
Sabo je izjavio kako se ne osjeća krivim.
media servis

Nobilo: Presudom Sabi povrijeđen je zakon

OSIJEK/VUKOVAR - Osječki Županijski sud proglasio je krivim bivšeg gradonačelnika Vukovara, Željka Sabu, optuženog za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. Sabo je nepravomoćno osuđen na godinu dana i četiri mjeseca. Njegov odvjetnik Ante Nobilo najavljuje nastavak pravne bitke.
"Smatramo da je ovom presudom povrijeđen zakon i pogrešno utvrđeno činjenično stanje i naravno da ćemo uložiti žalbu Vrhovnom sudu. Nadam se da će Sud u pismenom otpravku ostati kod onoga što je izrečeno jer vidim ozbiljne pravne probleme s kojima će se suočiti Vrhovni sud u rješavanju žalbe. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme, utakmica nije gotova, mi smo i dalje optimisti" poručio je Nobilo.

Možda ste propustili...