Sport
DANAS ”HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL”

Horvat na Hanžeku “puca” na 550
Objavljeno 2. rujna, 2014.

OSIJEK – Danas će se na stadionu Mladosti u Zagrebu održati IAAF World Challenge, 64. Memorijal Borisa Hanžekovića. Treći put u kratkoj karijeri na “Hanžeku” će nastupiti i najbolji hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat. Bit će to njegov pretposljednji izazov u ovoj sezoni, u kojoj je mnogo oscilirao te izostao s Europskog prvenstva naglašavajući često kako će opet biti pravi u 2015., predolimpijskoj godini. Na “Hanžeku” je uvijek jaka međunarodna konkurencija. Koliko znam, i u utorak će biti tako pa ne razmišljam o poretku, nego samo o rezultatu, pričao nam je 21-godišnji član Slavonije Žita.

Ivan je tijekom '14. u nekoliklo navrata pokušao ispuniti normu za SP (552), ali bi mogao ostati na za njega skromnih 540.

- Baš zato, na 'Hanžeku' bi me itekako zadovoljilo 550, na posljednjim treninzima to sam uspio preskočiti. Inače, u ovoj kalendarskoj godini čeka me još Otvoreno seniorsko prvenstvo Hrvatske (13. i 14. rujna), također u Zagrebu.

Sudeći prema službenim prijavama, Horvat će imati danas respektabilnu konkurenciju. Osim vršnjaka Didaca Salasa, 560 cm preskakao je i godinu mlađi švedski atletičar Melker Svaerd Jacobson, dok je Španjolac Igor Bychov (rođen 1987.) letio iznad 545 cm. Izazova neće nedostajati... D.Kerže

FINALE ERSTE PLAVE LIGE
Iz osječke regije 53 sudionika

Danas će se, u okviru Hanžekovišćeva memorijala održati finale Erste Plave lige, atletskog natjecanja namijenjenog učenicima od trećeg do šestog razreda osnovne škole. Tijekom 2014. u tom je jedinstvenom natjecanju sudjelovalo čak 4070 dječaka i djevojčica, a kvalifikacije su priređene u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu,Varaždinu, Zadru i Zagrebu. Plasman u finale izborilo je 410 najuspješnijih, a među njima i 53 sudionika kvalifikacija Erste Plave lige u Osijeku. (D.Kž.)

Blanka, Sandra, Ana, Powell...

I ove godine kraj Save će se naći brojne međunarodne atletske zvijezde, a među njima i kraljice hrvatske kraljice sportova, europska prvakinja Sandra Perković, brončana u skoku uvis s nedavnog EP-a u Zürichu Ana Šimić, kojoj će konkurencija biti i Blanka Vlašić, povratnica na zaletišta nakon ozljeda. Najveća međunarodna zvijezda svakako je Jamajčanin Asafa Powell, bivši svjetski rekorder na 100 metara, koji je najavio napad na rekord mitinga (9,85) koji je u vlasništvu Usaina Bolta. Od ostalih atletskih zvijezda treba istaknuti sudionike memorijalne utrke na 110 metara, Ariesa Merrita, Sergeja Šubenkova, tu su i bacač koplja, Finac Tero Pitkämäki, preponašica Tiffany Porter...(K.L.)

Najčitanije iz rubrike