Sport
UŽIVA U ODLIČNOM STARTU

Nikola Mandić: Zajedništvo je razlog dobrih rezultata Cibalije
Objavljeno 2. rujna, 2014.

VINKOVCI - Ovog ljeta iz Osijeka je u Cibaliju stigao napadač Nikola Mandić sa zadatkom da pomogne Vinkovčanima na povratku u prvoligaško društvo. Već u pripremnom razdoblju Mandić je iskazao realizatorske sposobnosti i uz Puljića bio najbolji strijelac s četiri pogotka. U prva tri kola postigao je jedan pogodak, ali je zato tri puta asistirao, a na njemu su skrivljena i oba kaznena udarca za Cibaliju. Time je taj mladi napadač posve ispuno očekivanja već na samom početku vinkovačke avanture.

- Znam da se od mene puno očekuje. Da sam postigao još koji pogodak, bio bih još zadovoljniji. Dobro sam pripremljen, zdrav i ako me ozljede zaobiđu uvjeren sam kako ću u Cibaliji ostvariti ono što se od mene očekuje - kaže Mandić

Gorica je treći protivnik koji je morao priznati nogometašima Cibalije da su ovog trenutka bolja momčad, uistinu su u ova tri kola pokazali da su momčad i da mogu mnogo toga kada igraju svi kao jedan.

- Sloga među nama je zaista visoka, nije ovo fraza. Jako dobro se slažemo u svlačionici i izvan nje, a to se osjeti i na terenu. Pokazali smo i protiv Sesveta i sada protiv Gorice da imamo karakter kao momčad, jer smo nakon što su protivnici poveli, smogli snage, volje i želje da preokrenemo rezultat. Imamo veliku moć kada smo tako složni.

Razlog toj slozi nije teško nazreti, svi su mladi, neafirmirani, a svi željni dokazivanja. Isto tako generacijski su jako blizu jedni drugima i stoga ne čudi ta “kemija”. Ta njihova kolektivnost na novom će ispitu biti u subotu, kada im u goste stiže novi drugoligaš Bistra. To će ujedno biti i prilika za rušenje rekorda broja pobjeda na otvaranju sezoneprvenstva u svim dosadašnjim prvenstvima od kako je HNL-a.

- Sve ovo učinjeno do sada palo bi u vodu ako ne pobijedimo Bistru. Uvjeren sam kako ćemo upisati i četvrtu pobjedu zaredom - optimist je mladi napadač Nikola Mandić. A.Grgić

Najčitanije iz rubrike