Sport
NEXE OČEKUJE POČETAK SEHA GJT LIGE

Kordi: Ova momčad ima potencijal
Objavljeno 2. rujna, 2014.

Rukometaši NEXE-a odradili su najveći dio posla u pripremama te sada s nestrpljenjem mogu iščekivati start nove zahtjevne sezone ove subote. Tada će Našičani u osječkom Gradskom vrtu (19 sati) ugostiti hrvatskog prvaka CO Zagreb u regionalnoj ligi i odmah na startu protiv jakog protivnika dobiti prvi uvid u moguće domete ove sezone.

Momčad Zdenka Kordija u pripremnom je razdoblju odigrala devet utakmica i to protiv protivnika različite jačine. Pobijeđeni su austrijski Leoben (36:28, 35:28), srpski Partizan (35:21), Slatina (39:15) te BiH premijerligaš Prijedor (39:19, 33:21), dok su porazi ubilježeni protiv slovenskog Gorenja (26:28) te mađarskih Pick Szegeda (24:29) i Csurgoija (27:32).

- Imali smo utakmice s protivnicima različite kvalitete u kojima su igrači dobili određene zadatke. S njihovim ispunjavanjem mogu biti zadovoljan, a općenito smo mogli vidjeti što je dobro u našoj igri, a na čemu još moramo poraditi. Mislim da bez obzira na promjene u sastavu koje smo doživjeli pred ovu sezonu ova momčad ima potencijal - osvrnuo se Kordi na odrađeno tijekom priprema s kojim je u glavnini bio zadovoljan, iako ima i nekih detalja koji nisu bili kako treba.

- Igrači su dobili individualne programe uoči okupljanja, jer smo htjeli da momčad u što boljem raspoloženju počne pripreme. To ipak kod pojedinih igrača nije bilo sve na željenoj razini, što nam je malo otežalo posao. Također, i problemi s uvjetima rada, prije svega dvoranom. Ostalo je bilo u redu, pristup igrača je bio vrlo dobar, svi su radili kako treba i vidjeli su se pravi angažman i želja. Tu nemam nikakvih primjedbi - istaknuo je Kordi.

Problema, srećom, nije bilo s ozljedama, svi su igrači u pogonu i tijekom priprema nije bilo ozbiljnijih tegoba od pokojeg nezgodnog udarca ili upale. Tako će svi biti na raspolaganju za subotnje otvaranje sezone kojim Našičani započinju seriju od pet utakmica u regionalnoj ligi u samo tri tjedna. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike