Sport
SEDAM NOVIH IGRAČA

U NK Osijeku jako mnogo prometa, kakva će na kraju sezone biti korist?
Objavljeno 2. rujna, 2014.
I dalje ostaje mogućnost angažmana igrača koji nemaju klubove

Dugo već osječki prvoligaš nije ovako bio aktivan u prijelaznom roku kao ovog ljeta. Isto tako teško nam se sjetiti kada se posljednji put dogodilo da ni jedan stožerni igrač bijelo-plavih nije napustio Gradski vrt.

Sve su to parametri koji pokazuju kako je počeo oporavak NK Osijek nakon pet godina muka i lutanja u financijskom i organizacijskom smislu. Dolaskom novog čelništva koje predvodi Slobodan Tolj mnogo se toga na organizacijskom planu počelo stavljati na svoje mjesto. Kao plod toga i ambicioznosti trenera Tomislava Rukavine stigli su ti brojni transferi. Istina, financije još nisu do kraja uređene pa su Osječani uglavnom dovodili slobodne igrače, ali su se bazirali na etablirana imena koja iza sebe imaju dovoljno prvoligaškog iskustva.

- Fokusirat ćemo se na provjerene igrače, jer samo nam oni mogu donijeti željene pomake. Nećemo trošiti vrijeme s neprovjerenim igračima - najavio je na početku prijelaznog roka Rukavina.

Dovodilo se ciljano tamo gdje je nedostajalo širine. E, sad ostaje pitanje jesu li u Gradskom vrtu, s obzirom na skromne financijske mogućnosti, mogli dobiti i željenu kvalitetu. Istina, svi su pristigli igrači provjerena vrijednost u HNL-u, a došla su i dva igrača iz BiH-a Mešanović i Jamak, koji su bili ponajbolji ljudi u svojim klubovima. S obzirom na to da se momčad popunjavala u hodu trebat će malo vremena dok sve do kraja ne sjedne na svoje mjesto. No, Rukavina je već nekoliko puta naglasio kako je zadovoljan širinom igračkog kadra, a to je, recimo, proljetos bio ozbiljan problem. Osijek je sada praktično na svim pozicijama pokriven s dva podjednaka igrača i Rukavina vjeruje kako će iz toga dobiti željeni kvalitet.

Uglavnom, prometa je ovog ljeta u Gradskom vrtu bilo mnogo, a sad treba vidjeti što će to donijeti bijelo-plavima.

- Iako je prijelazni rok gotov, još uvijek postoji mogućnost angažmana igrača koji nemaju ugovore, ili koji će ih raskinuti na štetu kluba. Zato ne mogu reći da smo zaključili dolaske - kaže Ivo Smoje, tehnički direktor NK Osijek.

Zanimljivo je što nije bilo ni odlazaka. Priželjkivali su u Gradskom vrtu transfer-dva, ali pravih ponuda nije bilo. “Kostur” momčadi koji je u proljeće pokazao kako vrijedi više od borbe za goli prvoligaški život je ostao, a još je i nadograđen. Ipak, jedan od najboljih poteza bila je odluka da se sve igrače koji su pri prvoj momčadi, a trenutačno nisu u prvom planu, pošalje na posudbe. I svi oni danas igraju u drugoligaškoj konkurenciji gdje će imati dobru priliku pokazati jesu li vrijedni povratka u Gradski vrt. Zasad odlično ide kvartetu u Cibaliji (Malenica, Lukić, M.Mišić, Mandić) i ta suradnja s Vinkovčanima mogla bi svim stranama donijeti korist.

Bio je ovo prijelazni rok u kojem je osječki prvoligaš bio vrlo aktivan i iz toga bi se valjda trebala stvoriti određena stablinost koja će bijelo-plavima donijeti mirniju sezonu od prošle, kada su se grčevito do posljednjih trenutaka borili za očuvanje prvoligaškog statusa.

Dalibor KELER
DOŠLI

Ivan Baraban (Split), Davor Špehar (Hrvatski dragovoljac), Jurica Pranjić (Slaven Belupo), Matej Jonjić (Hajduk, posudba), Jasmin Mešanović (Čelik), Nermin Jamak, Filip Lončarić (Željezničar, Sarajevo)

OTIŠLI

Marko Malenica, Andrej Lukić, Nikola Mandić, Matija Mišić (Cibalia, posudba), Mihael Pongračić (Belišće), Alen Grgić, Zoran Arsenić (Sesvete, posudba), Matej Grafina (Višnjevac, posudba).

NOVA LICA

NK OSIJEK JE OVOG LJETA DOsta “trgovao”. vrijeme će pokazati - dobro ili loše

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike