Regija
PLESALO SE, KUHALO, GLUMILO

“Selo moje belo” obuhvatilo sela Ivanovce i Marjančace, nagodinu se uključuje i Zelčin
Objavljeno 1. rujna, 2014.

IVANOVCI/MARJANČACI – Među brojnim događanjima koja su obilježila protekli vikend na području Valpovštine, posebno mjesto pripada manifestaciji “Selo moje belo”, koja se u valpovačkim prigradskim naseljima održava 9. put. Prvi put manifestacija se održavala dva dana i obuhvatila sela Ivanovce i Marjančace, a organizatori manifestacije - VMO Ivanovci i Marjančaci, KUD “Šokadija” Ivanovci, Marjančaci, Zelčin, te Udruga žena “Tiha snaga” iz Ivanovaca - najavljuju da će se iduće godine za jubilarnu manifestaciju program preraspodijeliti na tri sela, uključujući Zelčin.

Program je počeo u subotu poslijepodne etnokuhinjom koju treću godinu zaredom organizira ivanovačka “Tiha snaga”, želeći posjetiteljima pokazati pripremanje hrane na starinski način te nastaviti prikupljati recepte starih domaćih jela koji će uskoro izići u kuharici koju brižljivo pripremaju. U priči se nikako ne smije izostaviti gužvarijada sa svojim zamamnim mirisima i okusima.

Poslijepodne je bilo rezervirano za mimohod folklornih skupina ivanovačkim ulicama, među kojima su bili Matica Slovaka Osijek, KUD Dragalić, KUU “Nikola Šubić Zrinski” Petrijevci, KUD “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, KUD “Berislavić” Novi Grad te domaći KUD “Šokadija”. Dan je zaokružen nastupom TS-a “Zlatni vez”.

U nedjelju je program nastavljen u Marjančacima dječjom smotrom folklora na kojoj su nastupile dječje folklorne skupine iz Harkanovaca, Bocanjevaca, Creta, Valpova i Ivanovaca, a nakon njih goste je zabavljao TS “Šokačka grana”.

U skladu s ranijim najavama organizatora, program je ove godine dodatno obogaćen demonstracijom pletenja kose te izradom frizura na starinski način, kao i nastupom Bać' Roke i Did' Tunje te domaće dramske skupine koja je prikazala dijelove najnovije predstave “Amerika III”, koja je još u pripremi. L. Aničić

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike