Osijek
DIO RUŽINE ULICE OTVOREN ZA PROMET

Za rekonstrukciju preostala dionica od Zadarske do Anine
Objavljeno 1. rujna, 2014.

Oprez, u Ružinoj ulici od jučer se opet prometuje, odnosno iz nje se ponovno može izići na Županijsku ulicu! Nakon što su od svibnja počeli radovi na rekonstrukciji te ulice, gotovo smo se odviknuli prometovati tom gradskom ulicom, inače jednom od prometnijih, koja najbrže povezuje zapadni dio grada sa središtem.

Podsjetimo, duž cijele se Ružine radilo na rekonstrukciji vodoopskrbe i sustava javne odvodnje. Investicija je to vrijedna 9,5 milijuna kuna, projekt koji je realiziran iz programa investicijskog ciklusa Vlade RH, tako da su 80 posto troškove osigurale Hrvatske vode.

No u dio radova koji su se ovog ljeta izvodili na potezu od Županijske do Zadarske ulice uključilo se još nekoliko investitora. HEP, HT i Parangal obavili su kabliranje vodova, odnosno poskidane su sve žice s krovova, a mreža opskrbe preselila se pod zemlju. Zbog toga je bilo i nešto probijanja rokova u odnosu prema prvobitnoj najavi.

Uglavnom, od jučer je Ružina ponovno postala jednosmjerno protočna, istina “obilazno”, preko Ulice svete Ane i Zadarske. Građevinski su radovi preseljeni na posljednju dionicu Ružine ulice, od Zadarske do Anine. Stoga i dalje valja prometovati prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji. D. Kuštro

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike