Osijek
PONOVNO ŽIVO NA SVEUČILIŠTU

Otvoreni studentski restorani i kantine, fakulteti rade, počelo useljavanje u domove
Objavljeno 2. rujna, 2014.

Premda su tijekom cijeloga ljeta na svim fakultetima i odjelima osječkog sveučilišta bile organizirana dežurstva, a na nekima su studentske službe već protekloga tjedna počele raditi s redovitim radnim vremenom, tek jučer (1. rujna) zapravo su živnule sve sveučilišne i studentske ustanove i institucije.

Hodnici fakultetskih zgrada već jučer su bili puni studenata koji su prijavljivali ispite i diplomske radove, gledali rokove i rješavali drugu papirologiju. Tijekom cijeloga ljeta u novom studentskom domu bilo je smješteno oko 80 studenata – inozemnih, onih koji su se u Osijeku zadržali zbog sezonskih poslova te onih koji su ostali zbog učenja ili pisanja radova – a jučer je započelo useljavanje novih i starih korisnika. Podsjetimo, na nedavni natječaj prijavilo se oko 1145 kandidata, a postelju u oba doma dobilo je oko 700 studenata, dok će ostalih 30-ak mjesta popuniti resorno Ministarstvo znanosti i tehnologije te studenti u međunarodnoj razmjeni.

Jučer su svoja vrata otvorili i gotovo svi objekti studentske prehrane u Osijeku. U Studentskom centru tako ponovno rade popularna “linija”, Studentski klub, a-la-carte restoran “Gaudeamus” i slastičarnica “Apsolvent”, a studente ponovno primaju novi veliki restoran na prostoru sveučilišnog kampusa i “Indeks”, kao tzv. objekt brze usluge i prehrane. U starom studentskom domu ponovno radi klasična kantina, a u novom domu jedina kantina-trgovina s artiklima. Uz to, otvorene su više-manje sve kantine na osječkim fakultetima, a cijene hrane i pića te iznosi na “iksicama”, osječkim i nedomicilnim, ostali su isti, bar za sada.

Na svoja su se radna mjesta vratili uglavnom i svi zaposlenici Rektorata. “Nadam se da je svih 20-ak tisuća osječkih studenata dobro iskoristilo ove ljetne mjesece ili za odmor ili za pripremu za jesensko rješavanje svojih obveza. Nadam se da će većina, koja do sada nije, položiti preostale ispite u rujnu i od 1. listopada, kada počinje nova akademska godina, mirno krenuti u novi semestar”, kazao je rektor Željko Turkalj. T. Levak

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije