Kultura
ZAVRŠILA LJETNA STANKA ZA ZAPOSLENIKE HNK OSIJEK

Čabraja: Mi trebamo ispunjavati umjetnost u sebi, a to će naši gledatelji prepoznati
Objavljeno 1. rujna, 2014.

OSIJEK - Nakon gotovo dvomjesečne ljetne stanke jučer se u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku ponovno okupila većina od ukupno dvjestotinjak zaposlenika osječkog kazališta u svrhu dogovora i predstavljanja planova i programa za nastupajuću kazališnu sezonu 2014./2015.

Obratio im se v. d. intendanta Miroslav Čabraja koji im je detaljnije predstavio ukupno devet premijernih naslova koji će u dramskom opernom i baletnom segmentu biti izvedeni na velikoj pozornici i Noćnoj sceni. Također, bilo je riječi i o repriznim naslovima i posebnim, već tradicionalnim programima, poput znanstveno-teatrološke manifestacije Krležini dani, Novogodišnjeg koncerta, Lipanjske operne noći i drugima. "Osim toga, održao sam malo predavanje, rekao bih čak, mali 'traktat' o umjetnosti. Rekao sam ukratko svima: 'Mi ne trebamo glumiti da bismo se svidjeli nekome. Mi trebamo ispunjavati umjetnost u sebi, a to će naši gledatelji prepoznati i samim time ćemo im se svidjeti.' Atmosfera i raspoloženje bili su na visini, svi djeluju spremni i odmorni za novu sezonu. Idućih dana planiram sastanke s predstavnicima svih dijelova HNK oko rješavanja potencijalnih problema, financijskih i kadrovskih", najavio je Čabraja.

Inače, nova sezona ponovno će započeti manifestacijom "Kazališni rujanski klik", koja se održava od 15. do 20. rujna. (T.L.)

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike