Regija
OBITELJSKI NOGOMET

Mama, dodaj tu loptu!
U ekipama Posavca i Graničara
zajedno igraju majke i kćerke
Objavljeno 1. rujna, 2014.

Zanimljivo je bilo na prvoj utakmici nedavno odigranog nogometnog turnira u Posavskim Podgajcima.

Odigrale su je žene, članice domaćeg kluba Posavac i suparnice Graničara iz Županje. Rezultat je na kraju otišao na stranu domaćih, ali zanimljivost susreta bila je u činjenici da u oba sastava igra jedna majka s dvije kćeri!

U ekipi Graničara iz Županje zaigrala je tako Evica Jovanovac i njezine kćeri Valentina i Irena. U dresu domaćeg Posavca iz Posavskih Podgajaca bile su Ivana Hudobec (koja je i trener ekipe) te njezine kćeri Ivona i Marija. Inače Ivana Hudobec je nekadašnja nogometna reprezentativka Hrvatske. Jednako kao i druge igračice, majke su pokazale dobro znanje nogometne igre, a kćeri su naslijedile gene od svojih majki. Publika je pljeskom i povicima pozdravila sve driblinge i ostale dobre poteze obiju ekipa, a osmjehe su izazvale kćeri koje su u žaru igre nerijetko povikivale: “Mama, dodaj tu loptu!”

Utakmica je počela odlično za nogometašice iz Županje, koje su sa 1:0 dobile prvo poluvrijeme. Domaće igračice su se trgnule u nastavku i na kraju su uvjerljivo pobijedile, 6:2. Najbolji strijelac, s tri pogotka, bila je Monika Ivaniš.

Nakon utakmice je pod šatorom, uz tamburice, organiziran zajednički domjenak i razmjena iskustva uz obveznu analizu i komentare utakmice i dogovor za novi susret. Vjerujemo da će županjska Posavina uživati i dalje u dobrom ženskom nogometu. Tradicionalni nogometni turnir u Posavskim Podgajcima igra se u spomen na poginule nogometaše Vinka Dandića i Dražena Abramovića.

Stjepan BOGUTOVAC

Županjska Posavina i dalje će uživati u dobrom ženskom nogometu

“PRAVI REZULTAT JE 1:1!”

Kao u sceni iz Velog mista gledatelji su komentirali konačni rezultat utakmice. Iako je on uvjerljivo otišao na stranu domaćih, jedan od gledatelja je, kao i meštar (Boris Dvornik) iz Velog mista, glasno objašnjavao i zabavljao ostale: “Je l' prvo poluvrijeme bilo za Graničar? Je! A ovo drugo je osvojio Posavac, je l' tako? E, onda je to 1:1! Pusti golove, poluvremena su bitna!”

Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

"LAŽI O SRPSKOM ATIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU"

Predstavljanje knjige Mihovila Biočića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana