Crna kronika
DRAGO BABIĆ (47) - BABAN OSTAJE U ZATVORU

Odbijena jamčevina, Babiću mjesec dana istražnog zatvora zbog iznuđivanja Džalte
Objavljeno 2. rujna, 2014.
Babić se tereti za iznudu i nedozvoljeno posjedovanje oružja

OSIJEK - Dragi Babić (47) zvanom Baban, sudac istrage Županijskog suda Osijek odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Babića Općinsko državno odvjetništvo tereti da je iznuđivao Osječanina Ivicu Džaltu (46).

Babić se tereti za dva kaznena djela, iznude te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Kako stoji u priopćenju Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda Osijek, sudac istrage je djelomično prihvatio prijedlog državnog odvjetnika, te je odredio istražni zatvor protiv Babića (u priopćenju se ne navodi ime) u trajanju od mjesec dana. Obrazloženo je to opravdanom bojazni da bi nastavio s činjenjem istog kaznenog djela (iznude), ili počinio novo kazneno djelo. Babić je Džaltu do sada oštetio za 50.000 eura. Iako je ponuđena jamčevina da se Babić pusti na slobodu sudac istrage to je odbio.

- Uz navedeno, kako je osumnjičenik osnovano sumnjiv i jer je kod njega pronađeno više komada vatrenog oružja: pištolja, revolvera i automatskog pištolja sa prigušnikom pucanja, uz više komada pripadajućeg streljiva, sudac istrage je odbio jamstvo kao zamjenu za istražni zatvor, stoji u priopćenju glasnogovornika Županijskog suda Osijek.

Sama akcija spektakularnog Babićevog uhićenja podsjećala je na studeni 2004. kada je također uhićen zbog iznude. Uslijedilo je maratonsko suđenje koje je okončano u svibnju 2006. godine. Babić je osuđen na pet godine i četiri mjeseca zatvora zbog otmice osječkog poduzetnika, te iznude i pokušaja iznude.M.Bugarić

I ŽRTVA OSUĐENA NA ZATVOR

Žrtva iznude Ivica Džalto, prije dvije godine osuđen je na četiri i pol godine zatvora zbog tzv afere “Kiosci”. Ukupno osam okrivljenih dobilo je gotovo 13 godina bezuvjetnog zatvora. Teretilo ih se da su “zarađivali” tako što su gradsko zemljište zakupljeno po privilegiranoj cijeni davali u podzakup za viši iznos.

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike