Regija
SUPER MINIKUP SLATINA 2014

Valpovčani najbolji na rukometnom minikupu
Objavljeno 1. rujna, 2014.

SLATINA – Rukometni klub Slatina organizirao je tradicionalni Super minikup Slatina 2014. Sudjelovale su po dvije ekipe rukometnih klubova iz Virovitice i Valpova te po jedna iz Osijeka, Našica i Slatina.

Nakon natjecanja po skupinama i razigravanja, mali rukometaši ekipe Valpovke 1 u finalnoj utakmici pobijedili su ekipu Osijeka s 15:3 i tako su Valpovčani pobjednici slatinskog turnira, a na drugo mjesto plasirala se ekipa RK Osijek. Malim Osječanima i prošle godine izmakao je naslov pobjednika. Sa samo jednim golom razlike pobijedio ih je RK Rudar, tadašnji državni prvak. Da se u Valpovu dobro radi i da se igra dobar rukomet, dokaz je i treće mjesto ekipe Valpovka 2, a rukometaši domaćina RK Slatine bili su četvrti.

Najbolji vratar bio je čuvar mreže pobjedničke ekipe Valpovke 1 Frano Kuna, najbolji igrač turnira bio je Roko Markota, također iz Valpova, a najbolji strijelac bio je Toni Petrak iz RK Slatine.

Turnir je otvorio gradonačelnik Ivan Roštaš, a pehare i medalje na kraju turnira podijelio je predsjednik RK Slatina i zamjenik gradonačelnika Slatine Miroslav Venus.

Da bi se turnir održao na središnjemu gradskom trgu, kao i prethodnih godina, gradsko parkiralište privremeno je pretvoreno u sportski teren. Vatrogasci su oprali asfalt, a vrijedni članovi domaćina RK Slatina postavili su tepihe kako bi mališanima omogućili ugodniju igru i manje ozljeda. Zato je taj hvale vrijedni sportski događaj u žargonu već i dobio naziv - turnir na tepihu. Mali rukometaši iz Slatine i ostalih slavonskih gradova proveli su ugodno prijepodne, a nastup na Super minikupu Slatina 2014. bio je istovremeno dobar trening i dobra priprema za daljnja natjecanja.(P.Ž.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike