Sport
STALA SERIJA HRVATSKE TENISAČICE NA US OPENU

Lučić-Baroni zaustavljena u osmini finala
Objavljeno 31. kolovoza, 2014.

Mirjana Lučić-Baroni nije mogla do još jednog iznenađenja na posljednjem Grand Slamu sezone US Openu. Hrvatska tenisačica zaustavljena je u osmini finala, a bolja od nje bila je 13. nositeljica, Talijanka Sarra Errani, sa 6:3, 2:6, 6:0.

Poraz je stigao u 4. kolu, ali bio je ovo Mirjanin veliki tjedan u New Yorku. Dugo i predugo je nije bilo “nigdje”, a vratila se kad se najmanje očekivalo. Na posljednji Grand Slam sezone je došla s nizom od osam poraza, a onda se “otvorilo”. Nakon tri pobjede u kvalifikacijama, Makaranka je na startu glavnog ždrijeba svladala 25. nositeljicu Garbine Muguruzu, zatim je dobila Shahar Peer, a onda u 3. kolu kreirala senzaciju dana trijumfom nad drugom tenisačicom svijeta, Rumunjkom Simonom Halep.

- Toliko sam ponosna na sebe. Osjećam se kao da sam već osvojila Grand Slam - govorila je Mirjana nakon velike pobjede nad Halep. Nije mogla skriti suze, rasplakala se pred novinarima, emocije su “prštale” na sve strane. Kako i ne bi, dugih 15 godina je čekala ovakav rezultat. Davno je bila 1999. kada je kao 17-godišnjakinja igrala u polufinalu Wimbledona i na sebe skrenula pozornost teniskog svijeta. Predviđali su joj veliku karijeru, ali to polufinale Wimbledona bio je posljednji veliki rezultat. Dogodile su se neke stvari već puno puta ispričane i prepričane, a Mirjana je samo tonula. A onda 15 godina poslije dogodio se US Open. I nekoliko velikih partija, sjajna je bila protiv Mugurze, velika protiv Halep.

Bajka je stala u osmini finala, Lučić se nakon 1:1 u setovima protiv finalistice iz 2012. u trećoj dionici potpuno raspala. Ostala je na nuli, ali osmina finala je veliki rezultat, golem za igračicu koje na Grand Slamu nije bilo od 2002. do 2010., na koju bi se malo tko ili nitko okladio da može dobiti drugu na svijetu. No Mirjana je pokazala da može jer kako kaže: “Kad sam raspoložena, kada igram svoj pravi tenis, opasna sam za sve.” Nakon 15 godina bila je ponovno vrlo, vrlo opasna. (I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike