Crna kronika
NEOBIČNA NESREĆA U SREDIŠTU SLATINE

Prevrnula se prikolica puna iscijepanih drva
Objavljeno 31. kolovoza, 2014.

SLATINA – U prometnoj nezgodi koja se u subotu u 10.45 sati dogodila u središtu Slatine nije bilo ozlijeđenih osoba, a nije počinjena ni značajnija materijalna šteta. Događaj je ipak užasnuo mnoge građane, jer su posljedice mogle biti mnogo ozbiljnije.

Naime, u sklopu proslave Dana grada, u to vrijeme u neposrednoj blizini kružnog raskrižja na Trgu sv. Josipa održavala su se dva sportska događaja namijenjena najmlađima: dječji rukometni turnir i natjecanje u spretnosti na rolama i dječjim biciklima. Zbog toga je bila na snazi posebna regulacija prometa pa se iz kružnog toka nije moglo nastaviti vožnju gradskim središtem. To je iznenadilo vozača traktora, koji je vukao jednoosovinsku prikolicu do vrha natovarenu izrezanim drvima. Umjesto da nastavi vožnju gotovo pravocrtno, morao je nastaviti vožnju kružnim tokom, a s obzirom na to da je u raskrižje ušao neprilagođenom brzom, prikolica se zanijela i prevrnula na desnu bočnu stranu. Drva su se rasipala po kolniku i nogostupu i prava je sreća što nitko od promatrača i sudionika sportskih događaja nije stradao.

Građani koji su se zatekli u blizini pomogli su traktoristu uspraviti prikolicu, čak su mu pomogli i utovariti rasipana drva. P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike