Objavljeno 1. rujna, 2014.
Neke namirnice bolje je držati izvan hladnjaka. Češnjak je najbolje držati u suhom, hladnom prostoru, jer će u hladnjaku početi klijati.
Krumpir voli tamno, hladno, dobro provjetreno i suho mjesto. Izvadite krumpir iz plastične ili papirne vrećice i neopranog ga čuvajte u kartonskoj kutiji. I, operite krumpir tek pred upotrebe, jer će u suprotnom vlaga izazvati truljenje.
Med treba čuvati u dobro zatvorenoj posudi, na sobnoj temperaturi i na suhom mjestu. Sadržaj šećera i pH meda čuvaju ga od „napada“ mikroorganizama, tako da ga, u ostavi možete čuvati neograničeno. Držanje meda u hladnjaku može dovesti do njegove kristalizacije.
Hladan zrak ukusno „meso“ rajčice može pretvoriti u neukusnu „kašu“.
Marelice, banane, kivi, breskve, šljive treba čuvati u drvenim gajbicama dok ne sazru, na taj način ćete najbolje sačuvati hranljive sastojke.
Mljevenu kavu čuvajte u hermetički zatvorenim posudama, na suhom, hladnom i tamnom mjestu, kako bi zadržala ukus i svježinu. Veće količine možete zamrznuti i čuvati do mjesec dana.
Neoljušten luk čuvajte na hladnom, suhom, dobro provjetrenom mjestu. Luk zahtijeva izloženost zraku kako bi duže trajao. Zato ga nemojte držati u plastičnoj vrećici.(J.Kn.)