Mozaik
SUVREMENI CONAN

Model Marko Mićunović u novom
editorijalu za kolekciju ruksaka
Objavljeno 1. rujna, 2014.

Model Marko Mićunović podigao je još malo temperaturu ionako užarenog asfalta u novom editorijalu za ljetnu kolekciju ruksaka brenda Barba.

Fotografije je snimio Ivor Matić, a Mićunović je s ruksacima Barba pozirao u sirovom, gotovo zatvorskom ambijentu garaže Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. “Ideja za snimanje potaknuta je stvaranjem atmosfere i perspektive treće osobe. Slučajni prolaznici s galerije promatraju Barbu kao suvremenog Conana koji okovan betonskim zidinama i metalnim rešetkama asocira koliko je velika i konstantna ljudska glad za igrama”, izjavio je Barbin patron i osnivač brenda Dalibor Jakus.

No kad se perspektiva potajno rastvori, teško je voajerski ne uživati u trenutku. I to škicanje iz prikrajka znak je da živimo u urbanoj džungli, u kojoj pariramo snagom i sposobnostima nepoznatim prolaznicima.

Kolekcija ruksaka za sezonu ljeto/jesen 2014. Barba dolazi u pet različitih dizajna, a ruksaci su napravljeni od tvrde žutice s vezicama od konopa. Svojom formom podsjećaju na ljetne torbe iz osamdesetih godina kad se nesmetano jurišalo morskim pejsažima jadranske obale. Stoga je dizajn i primjeren brutalnom igraču i vagabundu kakav je Barba, sa simbolima i bojama prekaljene bradate zvijeri koje posve odgovaraju njegovu fajterskom duhu.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike