Ekonomija
ČETVRTI SAJAM AGROPROIZVODA I OPREME

Agroexpo ove godine okupio 81 izlagača iz četiri županije
Objavljeno 31. kolovoza, 2014.

VIROVITICA - U povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije u središtu Virovitice održan je 4. zaredom sajam agroproizvoda i opreme Agroexpo. Ovogodišnji sajam okupio je 81 izlagača s područja Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije. Otvorenju sajma nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnik Ivica Kirin i načelnici općina s područja županije.

Nazočnima su se obratili direktor HGK-a ŽK Virovitica Milan Vanđura, predsjednik HOK POK Virovitičko-podravske županije Vladimir Ivoš te gradonačelnik Kirin. Prisutne je pozdravio i župan Tolušić, naglasivši pritom kako je Virovitičko-podravska županija vodeća po proizvodnji meda i ljekovitog bilja, a da se pozitivni trendovi naziru i u proizvodnji vina. Župan je kazao kako će Županija i dalje činiti najviše što može da se taj trend nastavi. Četvrti Agroexpo otvorio je saborski zastupnik Josip Đakić te pohvalio poljoprivrednike, koji unatoč nedostatku poticajnih sredstava od države i dalje ostvaruju maksimum.

U sklopu sajma u prostorijama HGK-a Županijske komore održano je predavanje "Slavonski med - zaštita oznakom izvornosti". Predavanje je održao prof. Tomislav Tojčić, koji je prisutnima govorio o prednostima koje nosi registriranje prehrambenih proizvoda s oznakom izvornosti ili oznakom zemljišnog podrijetla.

Organizatori i pokrovitelji 4. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe i Županijski savez poljoprivrednih udruga.S.Kadić

Dodijeljena “Zlatna žlica”

U sklopu sajma Agroexpo priređena je svečana dodjela nagrada i priznanja pčelarima. Dodijeljeno je 8 zlatnih odličja, 19 srebrnih i 21 brončanih, a pobjednik 9. županijskog ocjenjivanja meda i pčelinjih proizvoda i 6. međunarodnog ocjenjivanja meda je, kao i prošle godine, Predrag Momčilović. Pripalo mu je posebno priznanje, "Zlatna žlica" Virovitičko-podravske županije. Svim nagrađenima čestitali su i priznanja uručili predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin i zamjenik župana Zdravko Dijaković.

Možda ste propustili...

SURADNJA LIDLA I “ČISTOG PODZEMLJA”

Educirali učenike osnovnih škola o važnosti prirode

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike