Regija
LIJEPI I JEDNOSTAVNI BEZ VELIKE POMPE

Đakovački mladenci na vjenčanje u 'starkama' došli u fići i na biciklima!
Objavljeno 1. rujna, 2014.
Prošli vikend Đakovo bilo u znaku dva neobična vjenčanja

ĐAKOVO – Da može i drugačije – jednostavni, veseli, u 'starkama' na vjenčanje su prošle subote u Gradsku vijećnicu Grada Đakova stigli čak dvoji mladenci. Marko Medved i Karla Lazić stigli su u bijelom fići, dok su Ivana Grizak i Marko Jakšić u pratnji kumova sudbonosno „da“ došli izgovoriti na biciklima. Veseli uzvanici s kumom Barbarom na čelu svatovske, tj. biciklističke kolone, zvonili su kroz grad, a neformalno su bili odjeveni doslovce svi, od Ivane koja je na vjenčanje stigla u crvenoj košuljici i bijeloj suknjici od tila, noseći na nogama crvene 'starke', do njezinog odabranika Marka. Rado su dio vremena svog najsretnijeg dana u životu ispred Gradske vijećnice podijelili i s nama, otkrivši nam kako je došlo do ovakve organizacije vjenčanja.

- Na ovu ideju došla je moja buduća supruga. Sjajna zamisao i ostao sam paf! Što je najveća fora, mi smo svatove napravili vrlo skromno, sve zajedno koštat će nas oko tri tisuće kuna - kaže Marko. Ivana napominje kako su zvali samo najužu rodbinu, roditelje i kumove.

- Slavili smo kod kuće, a nakon vjenčanja idemo na večeru u Sokak - napominje Ivana koja još studira, dok Marko već radi vani.

- Iako imam novca i mogao sam napraviti skupe svatove, smatrao sam kako u današnje vrijeme nema smisla trošiti novac na takav način - napominje Marko. Dodaje i kako su on i Ivana u vezi već dvije godine, a sada su je odlučili okruniti i brakom. Oboje su Đakovčani, a na naš upit hoće li nastaviti živjeti u srcu Slavonije odgovaraju – teško. Ivani je 22 godine, a Marku 31 godina. Zanimljivo je i kako su Ivana i Marko na vjenčanje poveli i svog psa Džekija, koji je nazočio i najsvečanijem trenutku u Vijećnici.

- Prethodno smo pitali smijemo li ga povesti i dobili smo odobrenje. Razočarani smo jedino što je jako skup izlazak matičara na teren. Razmišljali smo o vjenčanju negdje vani, no to košta čak 5000 kuna. Ne znam dal'se to plaća sto kuna po koraku - kaže Marko.

Nisu oni, dodaje, 'naručivali' ni svirače. Zabavit će se uz glazbu s CD-a. Mladenci, sretno!

Maja MUŠKIĆ

Zanimljivo je i kako su Ivana i Marko na vjenčanje poveli i svog psa Džekija

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike