Zdravlje
VEĆ SE DUGO KORISTI U TERAPEUTSKE SVRHE

Morska voda povećava razinu životne energije u tijelu
Objavljeno 1. rujna, 2014.
Kupanje u morskoj vodi aktivira prirodne mehanizme izlječenja

Drevni Grci i Rimljani poznavali su ljekovita svojstva morske vode.

Hipokrat, otac suvremene medicine, otkrio je ljekovita svojstva morske vode, vidjevši kako ona brzo zacjeljuje povrijeđene ruke ribara. Morska voda sadrži vitamine, mineralne soli, elemente u tragovima, aminokiseline, žive mikroorganizme koji ispuštaju antibiotske, antibakterijske i hormonske tvari koje pomažu u uspostavljanju biološke ravnoteže tijela.

Zbog svojih sastojaka morska voda ima višestruki pozitivan učinak ne samo na kožu, nego i ljudski organizam u cjelini.

Već je odavno uočena i velika sličnost u sastavu slane morske vode i ljudske krvne plazme, što takođe govori u prilog blagotvornosti kupki s morskom soli. Kupanje u morskoj vodi aktivira prirodne mehanizme izlječenja koje posjeduje naše tijelo. Istraživanja potvrđuju da morska voda aktivira imunosni sustav i povećava sposobnost tijela prema samoizlječenju.

Osjećaj mira

Morska voda pozitivno djeluje i na psihološko stanje čovjeka: daje osjećaj mira, stabilnosti i samopouzdanja, povećava razinu životne energije u tijelu, poboljšava san i pomaže u borbi sa stresom.

Morska voda je mnogo više od mineralnih soli. Zato u terapeutskim ustanovama koje se nalaze daleko od mora ne možete okusiti puni spektar dobrobiti morske vode.

More je živa okolina, a morska kupka je najefikasnija kada se kupate u pravoj morskoj vodi. Njena vitalnost posebno ovisi o planktonima i mikroorganizmima.

Morsko blato

Morsko blato, koje je usko povezano s morskom faunom i florom, prava je riznica minerala i elemenata u tragovima. Morsko blato, pomiješano s morskom vodom, može se koristiti u liječenju mnogih bolesti, primjerice osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, kostobolja, infekcija i upala, kožnih bolesti, uključujući ekcem, akne i psorijazu.

Terapija s morskom glinom smanjuje tlak i stimulira rad imunosnog sustava.(J.Kn.)

ALGE I MORSKA TRAVA

Alge su izuzetne po tome što sadrže goleme količine morskih minerala i elemenata u tragovima.

Ponekad alge ispuštaju velike količine tih minerala i na takav način pojačavaju ljekovita svojstva morske vode.

Morska trava sadrži široki spektar minerala i elemenata u tragovima, koji su nužni za sintezu enzima, vitamina i hormona u našim tijelima. Zato se upravo morska trava najčešće koristi u algoterapiji.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike