Novosti
SLUČAJ ČISTAČICE NA OPERACIJI

Odvjetnik Gredelj će braniti čistačicu od otkaza u Općoj bolnici Bjelovar
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

Za borbu na dolazak na posao nakon što je izišla u javnost s nevjerojatnom pričom da je kao čistačica u Općoj bolnici Bjelovar morala biti prisutna pri operaciji, Lidija Mraz dobro se pripremila. U razgovoru s poznatim odvjetnikom Vladimirom Gredeljom, kako doznajemo, priprema svoju borbu za povratak na radno mjesto.

- Gredelj je bio ugodno iznenađenje. Rekao je kako je cijeli događaj prešao sve granice i da će zastupati Lidiju Mraz. To je nešto što sam prvi put doživjela u sindikalnoj povijesti to više jer sam sindikalac koji za neradnika neću učiniti ništa, ali za radnika dižem se koliko god treba - poručila je Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi RH kojoj se, podsjetimo, Mraz javila odmah nakon nemilog događaja u operacijskoj sali bjelovarske bolnice.

Na upit kako komentira činjenicu da je i resorni ministar Siniša Varga komentirao kako ne vidi razloga za prijetnju otkazom, Avberšek nam je rekla da je trebalo reagirati još prije četiri tjedna, ali i to da Mraz nije, kako je to prezentirao tamošnji sanacijski upravitelj Grabovac, nanijela štetu bolnici.

- Oni su nama i cijeloj zdravstvenoj struci nanijeli sramotu. Mraz je članica našeg sindikata i uprava se može igrati s bilo kim, ali s nama ne - poručila je Avberšek.M.Mihelić