Regija
ŽUPANJKA GORDANA DRAMIĆ ODUŠEVILA SVOJOM IZLOŽBOM

Vrtlog boja, ljudi, osjećaja i energije
Objavljeno 30. kolovoza, 2014.

ŽUPANJA – U okviru obilježavanja Dana grada, u predvorju Gradske knjižnice u Županji otvoren je Vrtlog ljudi, boja, osjećaja i energije, jedinstvena izložba radova Gordane Dramić, djelatnice Knjižnice koja je svojom kreativnošću i inventivnošću iznova oduševila svoje sugrađane.

- Znate da ćemo uvijek prirediti nešto što je drugačije, novije i što je inventivno, primarno zbog činjenice da je u našem kolektivu, u kojem imam čast raditi sa šest prekrasnih žena, već niz godina i Gordana Dramić. Svake godine za Dan grada Gordana priređuje u našem parku svoje instalacije, inovacije, svoje viđenje, od onih prvih faza kada je počela raditi s prof. Marlenom u Galeriji, od kaširanog papira, preko svile, keramike, nakita i žice do ovoga što nam je ovaj put priredila - kazao je ravnatelj Gradske knjižnice prof. Jurica Buljan.

Nazočnima se obratila i Snježana Puljić, predsjednica Gradskog amaterskog kazališta.

– Sve dosadašnje izložbe koje nam je podarila govore da ima veliko srce i zlatne ruke, bilo da se radi o kaširanom papiru, oslikavanju kišobrana, ili bilo čemu drugome. To je osoba koja ide kroz život i sve što radi, radi temeljito, bez kalkulacija hoće li to ispasti pozitivno ili negativno i kada izabere cilj ide tim putem, bez obzira na to je li posut trnjem ili ružama - kazala je. Zahvalu na potpori uputila je i autorica izložbe.

– Svakome bih preporučila slobodu uma, što je najvažnije, i da poštujemo različitosti, da se okrene prema svojoj okolini i da naučimo slušati jedni druge. Da pružimo ruku jedni drugima, jer ima mnogo dragih i kreativnih ljudi, oko nas ima prekrasne djece, i nesebično im trebamo davati svoje slobodno vrijeme. Ljepota života je ostati svoj, ne imati nikakvih sprega. Veliko srce dijeliš s drugima i život bude ljepši - kazala je autorica.

Izložbu je otvorio Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za kulturnu djelatnost Županje, koji je Gordanin rad opisao s tri riječi - apstrakcija, imaginacija, kreacija.

- Veliki umjetnici kao što je Gordana ne boje se ni jasnoće ni nejasnoće. Da bi se kvalitetno ušlo u ovaj umjetnički život, taj život treba i živjeti. Kod nje nema glume i sve je stvarno proživljeno i to se vidi, a nama ostaje da se i mi u taj život uvučemo, da pokušamo razotkriti i dokučiti taj svijet, da budemo veseli i da u njemu uživamo - rekao je Stjepanović. M.Lešić Omerović

Najčitanije iz rubrike