Regija
DAN OPĆINE VELIKA

U Velikoj sve manje novorođenih i sve više mladih koji odlaze
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

VELIKA – Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja najzaslužnijim građanima obilježen je Dan općine Velika i blagdan sv. Augustina. Svečanoj sjednici u Vatrogasnom domu nazočili su saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević sa zamjenicima, načelnici općina i gradonačelnici gradova s područja Požeško-slavonske županije te načelnici prijateljskih općina iz Raše i Mađarske.

Iako zadovoljni što ovaj Dan općine prvi put od 2006. godine ne obilježavaju u dugovima i blokadama, načelnik općine Vlado Boban nezadovoljan je što se ove godine rodilo jako malo djece, do sada tek 11, a što se sve više pojedinaca i mladih obitelji iseljava iz Velike. “Odlazi nam naša budućnost, a oni koji vode ovu zemlju to ne vide, zanemaruju istinske vrijednosti ruralne sredine”, kazao je načelnik Boban. Sve su oči uprte u nove investicije, na žalost, usporene raznim birokratskim potezima. Tako su za veliki vinski podrum, preradu grožđa i punionicu vina tek nakon nekoliko godina dobivene dozvole za gradnju, a ovih dana i građevinska dozvola za gradnju velikog hotela i kompleksa bazena s termalnom vodom, koja također kasni godinu dana. Uredit će se i proizvodni pogon Colora, a te tri investicije donijet će stotinjak radnih mjesta, ali i posao za poljoprivrednike koji će moći prodavati svoje proizvode. Pohvalio je načelnik Boban sve obrtnike i male poduzetnike, koji uspijevaju opstati i zapošljavati.

Najzaslužnijima u proteklom razdoblju dodijeljena su priznanja: Željku Hercigonji, začetniku i osnivaču Veličkih mažoretkinja, Tomislavu Došenu, predsjedniku NK Sloga Trenkovo, Stjepanu Pavloviću, predsjedniku NK BSK Biškupci, Tomislavu Šebalju iz Planinarskog društva Mališćak, Franji Zvekiću, dugogodišnjem aktivistu i predsjedniku DVD-a Velika, Tomislavu Mandiću, Automotoklubu Velika, Nedjeljku Mariću, predsjedniku NK Papuk Velika. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana