Crna kronika
POKUŠAJ PLJAČKE ZAVRŠIO U KRVI

Istraga obračuna u mjenjačnici: Izbodeni pljačkaš otprije je poznat zbog razbojstava
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.
Zagrepčanin je u mjenjačnicu upao maskiran i napao vlasnicu

Vezani članci

PLJAČKA U SREDIŠTU SLAVONSKOG BRODA

Ranjeni sin vlasnice mjenjačnice razbojniku izbio nož iz ruku i ubo ga

SLAVONSKI BROD - Policija je u nazočnosti zamjenika županijskog državnog odvjetnika obavila očevid na mjestu pljačke. Provodi kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila sve okolnosti vezane uz slučaj razbojstva koje se prekjučer, sat i pol nakon podneva, dogodilo u mjenjačnici VB Toursa, u središnjoj ulici, Petra Krešimira IV.

Do sada je potvrđena sumnja da je 25-godišnjak sa zagrebačkog područja, otprije poznat policiji po sličnim kaznenim djelima, između 13 i 13.30 sati ušao maskiran u turističku agenciju i mjenjačnicu, u kojoj je zatekao 49-godišnju vlasnicu. Fizički ju je napao, zatraživši da mu preda novac. Zapomaganje je čuo njezin 26-godišnji sin, koji je bio u susjednoj prostoriji i priskočio joj u pomoć sukobivši se s napadačem. Pri naguravanju i udaranju došlo je do ozljeđivanja obaju muškaraca, nakon čega se napadač udaljio biciklom, a policija ga je nakon dojave zatekla u Splavarskoj ulici nedaleko od Brođanke.

Okrvavljenog, s ubodnim ranama (vjerojatno nožem) u prsni koš i trbuh, policija je 25-godišnjaka odvezla u brodsku bolnicu, gdje je u životnoj opasnosti hitno operiran i smješten na Odjel intenzivnog liječenja i reanimacije.

- Stanje je stabilno, no pacijent je i dalje životno ugrožen, na respiratoru je i oporavak će biti dugotrajan - saznajemo od dežurne liječnice Blanke Sabolić Kermendy. Policija navodi da su 26-godišnjak i 49-godišnja vlasnica turističke agencije također ozlijeđeni te da se nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica.

Marija RADOŠEVIĆ

Teško ranjeni napadač životno je ugrožen i priključen je na respirator

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike