Crna kronika
SUMNJIČE GA ZA ZLOPORABU POLOŽAJA

Liječnik Hitne osam godina krivotvorio recepte i dizao lijekove
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

OSIJEK - Osam godina 39-godišnji je liječnik Hitne pomoći krivotvorio recepte i dizao lijekove! Tridesetdevetogodišnji Belomanastirac je osumnjičen da je kao djelatnik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 2006. do srpnja ove godine krivotvorio više liječničkih recepata.

- S njima je podizao razne lijekove u ljekarnama pričinivši štetu od više tisuća kuna. Protiv 39-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje isprave, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o liječniku koji je krao recepte svojih kolega. Za sada nije poznato kakve vrste lijekova je podizao niti za čije potrebe. Navodno se radi o uzornom liječniku za kojeg nitko ne bi posumnjao da je sklon bilo kakvim kriminalnim radnjama.

Silvana Sabo, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Osječko-baranjske županije, kaže da je primijećeno da nedostaju recepti nakon što su dobili novi informatički sustav. Policiji je prijavljena krađa po nepoznatom počinitelju još u travnju, no istraga je trajala sve do sada.

- Za sada ne možemo ići sa nikakvim informacijama jer i ne znamo više no što je policija objavila. Dodatne informacije očekujemo tek od državnog odvjetništva sredinom idućeg tjedna. Kada budemo znali više o cijelom slučaju očitovati ćemo se o tome, kazala je ravnateljica Silvana Sabo.S.Lacić

Recepte je krivotvorio od 2006. do srpnja ove godine

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIVEDEN JE

Pijan udarao ženu na ulici

2

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

3

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti