Osijek
S GODIŠNJEG U OBILAZAK GRADILIŠTA

Vrkić zadovoljan - Ružina u prometu od 1. rujna, višnjevački rotor dobro napreduje
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.

Vezani članci

GRAD INTENZIVNO NAPLAĆUJE SVOJA POTRAŽIVANJA

Krmpotić: Tko se ogluši na opomenu, šaljemo mu ovrhu

Nakon što se s godišnjeg odmora vratio dan ranije, gradonačelnik Ivan Vrkić odmah se dao u posao - jučer je obišao sva osječka velika cestovna gradilišta.

Iznimno je, kaže, zadovoljan završetkom obnove ceste u Ružinoj ulici na potezu od Županijske do Anine ulice, koja će nakon obilježavanja okomitom i vodovodnom signalizacijom biti puštena u promet, i to prema najavi - 1. rujna. Riječ je o investiciji od 6,5 milijuna kuna.

- Ispričavam se građanima što su se zbog radova proteklih mjeseci morali koristi obilaznim smjerovima. Inače, iznimno sam zadovoljan i radovima na novom rotoru kod Višnjevca, gdje, ako se tlo isuši, odmah ide prvi sloj asfalta. Radovi su prema tome u svim rokovima - komentirao je gradonačelnik.

Projekt novog rotora na Strossmayerovoj ulici kod Višnjevca sufinanciraju Hrvatske ceste, a trebao bi biti završen do 8. rujna, odnosno blagdana Male Gospe.

Prema najavama Hrvatskih cesta do listopada ponovno će biti puštena u promet stara trasa osječke obilaznice, odnosno budući sjeverni trak nove četverotračne obilaznice oko Osijeka. Osim sjevernog traka, u listopadu ćemo pustiti u promet i novi trak obilaznice od Portanove do Čepinske ceste. Kao što smo već pisali, proširenje južne obilaznice radi se na ukupno 13,2 kilometra, vrijednost radova iznosi 150 milijuna kuna, izvođač radova je Osijek-Koteks, a investitor su Hrvatske ceste. Proširena južna obilaznica imat će sve elemente brze ceste, što znači da će maksimalna dopuštena brzina iznositi 110 km/h, uz najvišu razinu zaštite od buke i s rasvjetom u cijeloj dužini.

- Na osječkoj obilaznici također su me uvjerili da radovi teku u skladu s rokovima. Obilaznica se radi godinama i naravno da je to tragično, ali nama je bilo najvažnije da spasimo investiciju, a sretni smo i što je posao ostao u rukama osječke tvrtke - rekao je gradonačelnik, koji je na primjedbu da je nakon godišnjeg krenuo stopama Milana Bandića, kroz smijeh zamolio da ga ne uspoređujemo sa zagrebačkim kolegom. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije