Osijek
INVESTICIJA OD ŠEST MILIJUNA KUNA

Biljski mališani kreću u novi vrtić
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

Novi biljski vrtić počinje raditi u ponedjeljak (1. rujna), a svečano se otvara 30. kolovoza, potvrđuje načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Šest će grupa djece u taj moderni i novoopremljeni objekt, ukupnog kapaciteta 120 djece, s uređenim dvorištem, dvoranom za priredbe, dizalom, sustavom grijanja i kondicioniranja zraka, uz još brojnu suvremenu opremu, panele, cijelog prostora temeljito pokrivenog kamerama, useliti dvije jasličke i četiri vrtićke grupe. Radi se o investicija koja je vrijedna 6,1 milijuna kuna.

- Dio opreme prebacili smo iz škole gdje je vrtić djelovao do sada, a ostatak je nov. Djeci i djelatnicima sada je na raspolaganju više od tisuću četvornih metara sa svim djeci prilagođenim sadržajima, od sanitarnih čvorova do pultova za presvlačenje i kupanje djece iz jasličke skupine. Novi vrtić je naša općinska investicija kojom smo omogućili kvalitetne uvjete boravka za naše najmlađe i da roditelji mogu biti bezbrižni - kaže načelnik Cickaj, koji se u samo godinu dana od kada je nova općinska uprava na vlasti može pohvaliti projektima i suradnjom s vijećnicima u cilju povećanja ukupnog standarda i kvalitete življenja.

Igralište koje je napravljeno u suradnji s Fondom za razvoj potpuno je renovirano sa stotinjak tisuća kuna, a to je urbanistički osmišljeno tako da bi ga mogla koristiti i djeca iz vrtića i ona iz naselja. Bit će napravljena i staza do tog igrališta u kojem je i raslinje podrezano i uređeno, a u samom je dvorištu uređen travnjak kako bi djeca imala i zeleni pojas za zabavu, uz terase koje služe kao produženi boravak i spoj s prirodom. Dvorište će se dodatno hortikulturno urediti. Taj dio ostavlja, kaže Cickaj kojeg raduje što je sve više mladih i novorođenih, mogućnost za dodatno proširenje kapaciteta nadogradnjom.

Načelnik navodi kako je sada sljedeći korak zacijeviti kanale kako bi se napravio dodatni broj parkirališta za što sigurniji prihvat djece u vrtić koje roditelji dovoze automobilima. D. Pejić

ŠKOLA DOBILA PROSTORIJE ZA POBOLJŠANJE UVJETA NASTAVE

Cickaj dodaje kako su preseljenjem predškolske djece u novi objekt oslobođeni prostori u školi, čime se otvara mogućnost njihove upotrebe u smislu omogućavanja jednosmjenske nastave, produženog boravka, odnosno općeg poboljšanja uvjeta osnovnoškolskog obrazovanja u suradnji s čelnicima biljske škole.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike