Kultura
8. VUKOVAR FILM FESTIVAL

Večeras Bilježnica Jánosa Szásza!
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

VUKOVAR – Vukovar film festival, u svom osmom izdanju, nastavlja se, na radost publike koja posjećuje brojne filmske projekcije svakodnevno na više lokacija u Vukovaru te od ove godine i u Vinkovcima i Županji.

Večeras na terasi Agencije za plovne putove na vukovarskom Otoku športova, kao glavnoj lokaciji VFF-a, prikazuje se u 20.30 njemački film “Stara škola”, potom film “Bilježnica” (Mađarska, Njemačka, Austrija), a u 23 sata festivalska filmska večer nastavlja se rumunjskim filmom “Sjena sumnje” i filmom “Čuda” (Italija, Švicarska, Njemačka). U perivoju dvorca Eltz bit će u 21 sat prikazan film “Nestanak Eleanor Rigby: Ona” (SAD), a u dvorani Ružička hotela Lav tri su projekcije – u podne francuski film “Alan Partridge”, u 14 sati “Tisuću puta laku noć” (Norveška, Irska, Švedska) i u 17 sati “Što ako” (Irska, Kanada).

U Cinestaru Vukovar publika danas može pogledati četiri filma, projekcije počinju od 10 sati, a prvi je japanski film “Vjetar se diže”, potom u 17 sati britanski film “Dvojnik” i od 19 sati austrijski film “Pod naponom” i njemački “Romy, sramežljiv sam”. U kinu Borovu u podne još jedan film Pedra Almodovara dolazi pred vukovarsku publiku, ovaj put to su “Putnici ljubavnici”, u 14.30 sati bit će prikazan film “Koncert” (Francuska, Italija, Rumunjska, Belgija, Rusija) a za završnicu u 17.30 film “Dva dana, jedna noć” (Belgija, Italija).

U Centru znanja u Vinkovcima prikazuje se večeras u 18 sati talijanski film “Sibirska škola”. Vukovar film festival traje do 30. kolovoza, kada će biti i svečano zatvaranje s dodjelom nagrada. S.Butigan

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente