Mozaik
UGAO GUNDULIĆEVE I ANINE

Na otvorenju novog kafića “Blic” nastupa osječki Acoustic duo Baby Blue
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

Večeras u 21 sat ljubitelji rock-standarda moći će uživati u svirci osječkog Acoustic Dua Baby Blue na otvorenju novog kafića u središtu grada, “Blic”, na uglu Gundulićeve i Anine ulice (Gundulićeva 100). Raspjevani duo čine mlade Osječanke Ines Stjepanović i Doris Despot, koje zajedno nastupaju od 2011. godine. Od tada su postale dobro poznato ime među obožavateljima dobre live svirke, budući da su nastupile u mnogim okupljalištima mladih u Osijeku (Voodoo, Cadillac, Cookie Caffe...), ali i u Orahovici, Iloku, Donjem Miholjcu... Svaka njihova svirka bude odlično posjećena, što ne čudi, jer je riječ o dvije vrlo talentirane studentice koje ljubav prema glazbi gaje od malih nogu. Doris je samouka gitaristica i studentica likovne umjetnosti na osječkoj Akademiji. Gitaru svira već devet godina.

- Pohađala sam tri godine privatnu školu Akord, ali mnogo toga naučila sam sama. Počela sam s klasičnom gitarom pa sam prešla na električnu kad sam imala bend, a potom sam se vratila akustičnoj koju i sad sviram. Najveći uzor mi je Tracy Chapman, ali ponekad volim zasvirati i nešto klasično - ispričala nam je Doris, koji s Ines na gažama izvodi “sve, od Janis Joplin do Jessie J”.

Studentica treće godine predškolskog odgoja na Filozofskom fakultetu u Osijeku, Ines Stjepanović, iza sebe ima veliko iskustvo: pjevanjem se bavi punih 15 godina, a od toga je 12 godina pjevala u crkvenom zboru osječke konkatedrale. Na Hypo Teen natjecanju 2012. godine nagrađena je za najbolji vokal, a potom je 2013. dobila Fenderovu nagradu za najbolju mladu nadu. Doris i Ines pjesme za gaže odabiru prema jednostavnom principu: slušaju glazbu i kad im se neka pjesma svidi, odluče ju izvesti. Pišu i vlastiti materijal, koji će, nadaju se, jednog dana i snimiti. U međuvremenu nastavit će nastupati pa ćete ih nakon večerašnjeg nastupa u Blicu moći slušati u Smileu, Kestenu, Voodoou, Kafiću Uzdravlje... T.Kvorka

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike