Regija
42. OLIMPIJADA U BROĐANCIMA

Olimpijski plamen zapalit će Maja Anić
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.

BROĐANCI - Današnjim početkom rada likovne kolonije u kojoj će sudjelovati kipari i slikari na Olimpijskom stadionu u Brođancima i Hotelu Termia u Bizovačkim toplicama, počinje 42. Olimpijada starih športova u Brođancima.

Natjecanje u starim i zaboravljenim pastirskim igrama koje se na ovim prostorima desetljećima uspješno otimaju zaboravu i idu ukorak sa suvremenim sportovima i ove će godine zadnje nedjelje u kolovozu okupiti na desetke tisuća natjecatelja i posjetitelja koji ne žele propustiti odmjeravanje snaga u ćoćku, ćuli, bangi, potezanju konopa, skakanju u vreći, kandžijanju i drugim disciplinama.

Nakon što se u subotu, 30. kolovoza, održi revijalno kuhanje čobanca na Olimpijskom stadionu i otvori izložba likovnih radova u Bizovačkim toplicama, središnji dio manifestacije počinje u ranim jutarnjim satima u nedjelju tradicionalnom budnicom brođanačkim sokacima. Za sve sudionike, načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, u 8 sati organizira prijam u Domu mladeži, a u 8.30 sve će biti spremno za početak svečanog mimohoda od središta sela do Olimpijskog stadiona, gdje će se svečanost otvorenja održati u 9 sati.

Uz nazočnost brojnih uzvanika iz sportskog, političkog i društvenog života, čast da zapali olimpijski plamen ove će godine pripasti Maji Anić, članici Veslačkog kluba Iktus iz Osijeka – trostrukoj nositeljici brončane medalje na europskim prvenstvima.

Paralelno s početkom rada Kiparske kolonije i otvaranjem izložbe zlatoveza, počinju i prva natjecanja prvo mlađih skupina, a zatim i seniora i seniorki, čiji će najbolji predstavnici u večernjim satima biti odlikovani medaljama.L.Aničić

VOL NA RAŽNJU, PIĆE, KOLAČI...

Organizatori ove manifestacije čiji je i ove godine glavni pokrovitelj Osječko-baranjska županija, u poslijepodnevnim su satima predvidjeli i nastupe kulturno-umjetničkih društava. Neće izostati ni pečenje vola na ražnju u aranžmanu Osječke pivovare uz veliku ponudu izvornih narodnih jela, pića i kolača.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike