TvObzor
ČETVRTA SEZONA KULINARSKOG SHOWA

David Skoko novi mentor Jezikove juhe
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.
Nakon dvije godine pauziranja, vraća se jedan on najzanimljivijih realityja i to u novom ruhu i s novim gastrosavjetnikom

Četvrta sezona RTL-ovog kulinarskog reality showa “Jezikova juha” kuca na vrata. Ove će jeseni vrhunski chef najpopularnijeg hrvatskog restorana “Batelina” u Puli, zajedno s Ivanom Zidarom, pomagati posrnulim vlasnicima restorana diljem Hrvatske i probuditi ih iz uspavanosti i manjka kreativnosti u pripremi hrane, ali i ostaloga što restoran čini uspješnim – od osoblja do promocije.

Naime, nakon dvije godine pauziranja s malih ekrana, ove jeseni na RTL se vraća jedan on najzanimljivijih reality formata “Jezikova juha”, i to u novom ruhu zajedno s novim gastrosavjetnikom. David Skoko, chef najboljeg restorana u Hrvatskoj za 2014. godinu, konobe “Batelina” pored Pule, pomagat će ugostiteljima u nevolji koji nikako da se othrvaju za njih itekako gorućim problemima poput praznih stolova, loše kemije među zaposlenicima ili nezanimljivih jelovnika koji nikog ne privlače.

Osim što je proglašen najboljim restoranom, konoba njegove ribarske obitelji posljednjih godina postala je popularna zbog maštovitog jelovnika na kojem poslužuju dnevno svježi, lokalni ulov pripremljen na originalan način. “Batelinom” je bio oduševljen i renomirani chef Anthony Bourdain koji je, u sklopu snimanja “Emmyjem” nagrađene putopisno-kulinarske emisije “No Reservations”, prošle godine gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio čak jedanaest minuta u emisiji diveći se njihovim delicijama.

Novi mentor David sve je samo ne tipičan kuhar, jer svojim gostima, koji svoj stol moraju rezervirati i nekoliko dana unaprijed, poslužuje maštovita jela - i od manje poznatih vrsta ribe i morskih plodova koji su kvalitetom jednako dobri kao i tuna, losos, dagnje ili kamenice, i to prema davno zaboravljenim receptima. Davidova ljubav prema hrani traje cijelog života. Svoje prvo jelo, tjesteninu carbonaru, pripremio je već sa sedam godina, ali na malo drugačiji način, a moto njegove kuhinje je koristi samo lokalne namirnice.

Tim “Jezikove juhe”, kažu na RTL Televiziji, u potpunosti je spreman. A jesu li gledatelji? Odgovor na to pitanje doznat ćemo već uskoro, u novoj sezoni kulinarskog reality showa na RTL Televiziji.

Piše: Dražen BAĐUNFoto: RTL TELEVIZIJA
NESVAKIDAŠNJI IZAZOVI

U ovom nesvakidašnjem izazovu gurmanu, motoristu, kamperu i globtroteru Davidu od velike će koristi biti i njegov dugogodišnji najbolji prijatelj Ivan Zidar, koji je prije tri godine ostavio posao videoprodukcije, grafičkog dizajna i fotografije te počeo zarađivati kao frilenser kuhajući za druge. Ivan, koji je još sa sedamnaest godina radio u Italiji kao pomoćni kuhar, u lipnju ove godine vratio se iz Lyona gdje je završio Kulinarski institut Paula Bocusea i savladao tajne francuske kuhinje u kojoj se, kao delicije, poslužuju upravo što jednostavnija domaća jela.

Najčitanije iz rubrike