TvObzor
JESENSKA SHEMA SERIJSKOG PROGRAMA HRT-A

Poznati junaci i nove sezone popularnih TV uspješnica
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.
Od 15. rujna bit ćemo u društvu Sherlocka Holmesa, žestokih bajkera i vrhunskih forenzičara, osjetit ćemo čaroliju Downton Abbeya, sudjelovati u brojnim istragama...

U novoj, jesenskoj shemi Hrvatske televizije na male ekrane stižu nam dobro poznati junaci i nove sezone popularnih televizijskih uspješnica. Od 15. rujna, dakle, bit ćemo u društvu Sherlocka Holmesa, žestokih bajkera i vrhunskih forenzičara, osjetit ćemo čaroliju Downton Abbeya, sudjelovati u brojnim istragama...

DOWNTON ABBEY

Gledatelje koji prate avanture junaka iz Downton Abbeya zasigurno će razveseliti to što će Hrvatska televizija emitirati novu, četvrtu sezonu jedne od najgledanijih i najbolje ocijenjenih serija ovog desetljeća. “Downton Abbey” krase briljantan scenarij oskarovca Juliana Fellowesa, iznimne interpretacije poznatih britanskih glumaca te raskošna kostimografija i scenografija. Sve to pridonijelo je da ovaj TV hit postane miljenik kritike i vrhunska poslastica za gledatelje. “Downton Abbey” je dosad prikupio respektabilan broj prestižnih nagrada, od kojih izdvajamo čak šest “Emmyja” i dvije “BAFTA-e”, a prva sezona ušla je i u Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji “Serije s najvećim brojem pozitivnih kritika”.

ZAKON I RED: UK

Ljubitelji krimi-zapleta imaju razloga za zadovoljstvo jer ove jeseni stiže treća sezona “Zakona i reda: UK”, jednog od popularnih serijala istoimenog krimi-ciklusa. Britanska inačica serije “Zakon i red: UK” okupila je brojne vrhunske glumce, a temelji se na uspješnom američkom predlošku dobitnika dvaju “Emmyja” Dicka Wolfa. Serija “Zakon i red” najuspješniji je brend koji se u SAD-u prikazuje u najgledanijim televizijskim terminima. Osvojila je nagradu “Emmy” za najbolju dramsku seriju te drži rekord u jedanaest uzastopnih nominacija u kategoriji dramske serije. Također se pretvorila u jedan od najeminentnijih televizijskih brendova sa svojim spin-off serijama - “Zakon i red: Odjel za žrtve” i “Zakon i red: Zločinačke namjere”.

CSI: LAS VEGAS

Omiljeni tim forenzičara iz poročnog Las Vegasa ponovo će biti s nama u premijernoj trinaestoj sezoni jedne od najpoznatijih kriminalističkih serija svih vremena. Ted Danson, kao novi “night shift supervisor” D.B. Russell i njegova ekipa vodit će nas od poprišta do laboratorija, od žrtava do počinitelja kroz nove zaplete trinaeste sezone. “CSI: Las Vegas” vodeća je kriminalistička serija u Americi, dosad je osvojila šest prestižnih “Emmyja” te 55 drugih nagrada uz još 110 različitih nominacija.

SHERLOCK

Na ekrane HTV-a vraća se i najpoznatiji istražitelj na svijetu. Sherlock Holmes i u novoj, trećoj sezoni u lovu je na najveće enigme i najopasnije zločince. Zahvaljujući odličnoj glumi, duhovitom scenariju i intrigantnim likovima, serija “Sherlock” postigla je svjetski uspjeh. Snimljena je prema pripovijetkama Sir Arthura Conana Doylea, a dosad je osvojila više od dvadeset nagrada. Na ovogodišnjoj, 66. dodjeli primetime “Emmyja” serija “Sherlock” osvojila je tri prestižne nagrade, za glavnu i sporednu mušku ulogu u miniseriji te za scenarij. Benedict Cumberbatch kao Sherlock i Martin Freeman kao dr. Watson i u novim epizodama postat će noćna mora za kriminalce. Sjajno će se snalaziti u napetim, akcijom nabijenim i vrlo zabavnim istragama te prolaziti kroz labirint tragova kako bi naposljetku otkrili istinu.

Piše: Dražen BAĐUNFoto: HRVATSKA TELEVIZIJA
MOST

Premijerna, druga sezona hit serije “Most” donosi zastrašujuću priču o neuhvatljivom ubojici i mračnoj strani suvremenog društva. Pred Sagom Noren iz krim-policije Malmöa i Martinom Rohde najteži je izazov u karijeri. Ne birajući sredstva i ne mareći za žrtve, netko želi skrenuti pozornost na klimatske promjene i na iskorištavanje Zemljinih resursa. Njihova istraga postaje utrka s vremenom u kojoj nastoje spriječiti katastrofu i spasiti ljudske živote. Ovaj uzbudljivi televizijski triler i u novim nastavcima držat će vas u neizvjesnosti do samog kraja jer zagonetni ubojica neprestano uspijeva ostati korak ispred policijskih istražitelja.

SINOVI ANARHIJE

Momci kojima se ne želite zamjeriti... evo ih u četvrtoj sezoni “Sinova anarhije”, televizijske uspješnice o pripadnicima zloglasnog motociklističkog kluba. “Sinovi anarhije” nastavljaju život na rubu zakona, a klub se i u novim epizodama suočava s prijetnjama dilera, beskrupuloznim poduzetnicima te pretjerano revnim organima reda. Četvrta sezona počinje izlaskom članova kluba iz zatvora te njihovim povratkom u Charming. Suočeni s novim predstavnicima zakona moraju donijeti odluku koja će dovesti u pitanje opstanak kluba, ali i sve ono u što su vjerovali i za što su se borili.

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata