TvObzor
MICHAEL SHEEN

Nisam ginekolog, ali tko kaže da ne mogu biti
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.
Serija govori o izazovima intimnosti s drugim ljudskim bićem, i takva će tema uvijek biti zanimljiva...

Britanski glumac Michael Sheen, višestruko nominiran za prestižnu nagradu “BAFTA”, glumom se počeo baviti kako bi mogao biti oslobođen školske nastave te kako bi se družio s djevojkama. Svoje ime uklesao je u zvijezde ulogama britanskih legendi - Tonyja Blaira (“Kraljica” i “Posebna veza”), Davida Frosta (“Frost/Nixon”) i Briana Clougha (“Prokleti United”), a za većinu svojih filmova Sheen dobiva sjajne kritike. Zvijezda hit-serije “Doktori za seks” (“Masters Of Sex”), govori o svom najnovijem projektu nominiranom za “Zlatni globus”, koji imamo priliku gledati u regionalnoj premijeri na internetskoj televiziji Pickbox.

Bog vlastite osobnosti

Pričajte nam o Vašem liku iz serije “Doktori za seks”

- Doktora Williama Mastersa opisao bih kao muškarca koji, kad ga prvi put upoznamo, ne živi autentično. Ima mnogo problema. Iz nekog razloga odlučio je da će istraživanje seksa biti središnja točka njegova života. Jedno od mojih polazišta vezanih uz lik bilo je gledati ga kao nekog tko ima izgrađenu osobnost. Tko god da je prije bio u svom životu, više ne želi biti takav. Ponovno se pronašao i postao netko drugi. William osjeća da je bog vlastite osobnosti jer ju je sam stvorio. Kad upozna Virginiju Johnson, ona, na neki način, probudi tu autentičnu osobu u njemu, a njihov odnos postane kompliciran. Ona ga istovremeno privlači, ali ju želi i otjerati. Taj unutarnji rat može biti vrlo destruktivan i mračan.

Što Vas je privuklo ovom projektu?

- Ako ćete igrati isti lik dulje vremensko razdoblje i ispričati epizodne priče, želim da to bude što je moguće kompliciranije. Želim da sam po sebi bude zagonetan. Čak i ako lik ne zna što radi, ja znam što radim, i mi ćemo sve to istražiti. Osim toga, privukla me i suradnja s autoricom serije Michelle Ashford. Budući da snimamo seriju o seksu i seksualnosti, mislim da je logično imati ženu na čelu projekta. Sviđa mi se činjenica što su ključni scenaristi - žene. Osjećam da je za ovu seriju najjače gledište ono žensko.

Povjerenje i opuštenost

Jeste li bili upoznati s istoimenom knjigom na kojoj se temelji TV serija?

- Nisam. Nikad nisam čuo za Williama i Virginiju, niti za njihov posao. Čitanje scenarija bio je ujedno i moj prvi kontakt s njima. Zatim sam pročitao knjigu i pomalo istraživao na internetu. Bilo je fascinantno. Morao sam donijeti odluku o potencijalnom potpisivanju ugovora na čak sedam godina. Bila je to velika odluka temeljena na samo jednom scenariju. Srećom, mogao sam pročitati knjigu i zaviriti u živote Mastersa i Johnson. Tako sam dobio bar nekakav osjećaj u kojem će se smjeru priča razvijati.

Kako je raditi s Lizzy Caplan?

- Predivno. Lizzy ne poznaje granice i otvorena je kad je u pitanju njezin privatni život. Upravo zbog toga je savršena za ulogu Virginije Johnson. Jako je zabavno raditi s njom, pogotovo kad snimate nešto intimno poput naše serije. Važno je steći povjerenje i biti opušteni jedni s drugima. Iskreno, ne znam kako bi sve ovo funkcioniralo da nismo okupili upravo ovu ekipu.

Priredio: Adrian ANDREJEKFoto: DOKUMENTACIJA TVO

IME I PREZIME: Michael Christopher Sheen

DATUM ROĐENJA: 5. veljače 1969.

MJESTO ROĐENJA: Newport, Wales

LJUBAV: Sarah Silverman, djevojka

DJECA: Lily Mo, kći (iz braka s Kate Beckinsale)

SEKS JE UNIVERZALNA TEMA

Što će u ovoj seriji biti privlačno međunarodnoj publici?

- Univerzalna tema je - seks. Ako ga ne prakticiramo, onda bismo to željeli. A ako ga prakticiramo, želimo to s nekim drugim. “Doktori za seks” govore o izazovima intimnosti s drugim ljudskim bićem i takva će tema uvijek biti zanimljiva. S tim se svi mi svakodnevno nosimo. Nije stvar samo u seksu i seksualnosti nego i u tome kako se nosimo s drugim ljudima. Kako se nosimo s našim željama i potrebama? Kako se otvaramo? Što više nastojimo istražiti seks i držati vanjske probleme po strani, to više saznajemo da je to - nemoguće. Sve je povezano.

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata