Regija

Rodilištu novogradiške bolnice reanimacijski stol
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.

NOVA GRADIŠKA - Rodilište novogradiške bolnice od jučer je bogatije za reanimacijski stol, vrijedan oko 100.000 kuna, donaciju Udruge „Palčić“, koja je prije dvije godine osnovana s ciljem podizanja svijesti i dugoročnog unapređivanja skrbi o prijevremeno rođenoj djeci i podrške njihovim obiteljima. Riječ je o 23. akciji „Palčić gore“ u Hrvatskoj i opremi za hrvatska rodilišta ukupne vrijednosti oko četiri milijuna kuna.

- Nastavljamo akcije jer mi kao roditelji „palčića“ znamo što znače prvi trenuci života djeteta. Cilj je ove akcije omogućiti svakom djetetu, bez obzira na to je li ono „palčić“, bez obzira na to gdje se ono rodilo u Lijepoj Našoj, najbolji mogući start u život. Svi roditelji znaju da o tom startu ovisi njihov daljnji razvoj - u ime Kluba roditelja kazala je predsjednica udruge Željka Vučko.

Zahvalivši svim dosadašnjim donatorima, obećala je da se akcija neće završiti dok i zadnje rodilište u Hrvatskoj ne dobije uređaj ako ga je zatražilo prije početka akcije. Na vrijednom daru, prijeko potrebnom novogradiškoj bolnici, zahvalili su dr. Boris Lovrić, voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo, i dr. Dubravka Klobučar.(M.R.)

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike