Novosti
PREMINUO DAMIR REŠETAR

Načelnik baranjske općine Čeminac oduzeo si život
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

U utorak poslijepodne život si je oduzeo Damir Rešetar, dugogodišnji načelnik općine Čeminac, šokantna je vijest koja se jučer brzo proširila cijelom Baranjom te među njegovim kolegama i prijateljima iz slavonsko-baranjskog javnog i političkog života.

Razloge koji su ga natjerali na taj čin Rešetar će odnijeti sa sobom u grob. Doznajemo, međutim, kako je ostavio oproštajno pismo, koje je predano policiji. Smrt omiljenog lokalnog političara rastužila je mnoge. Tužni i šokirani tom viješću, njegovi kolege iz Općine jučer nisu bili raspoloženi ni za kakav razgovor.

Damir Rešetar rođen je 19. ožujka 1960., a do Domovinskog rata radio je na željeznici. Među prvim je Baranjcima koji je uzeo pušku u ruke i krenuo u obranu domovine Hrvatske. Nakon završetka rata i povratka u Baranju, 1999. godine, dolazi na mjesto načelnika općine Čeminac, a tu je dužnost obavljao do svoje smrti. Politički je angažiran bio u HSP-u, HDZ-u i HDSSB-u, a na izborima za Hrvatski sabor prije nekoliko godina promili su nedostajali da postane jedan od malobrojnih baranjskih saborskih zastupnika.

Svi koji su ga uistinu poznavali reći će da je uvijek nastojao ugoditi svima, bez obzira na stranačke boje, a sve za dobrobit rodnog mu Čeminca i općine. Slovio je za jednog od najuspješnijih i najučinkovitijih baranjskih (i šire) čelnika lokalne samouprave.

Posljednji ispraćaj Damira Rešetara bit će danas (28. kolovoza) u 16 sati na mjesnom groblju u Čemincu. (I.G.)

Možda ste propustili...