Crna kronika
PLJAČKA U SREDIŠTU SLAVONSKOG BRODA

Ranjeni sin vlasnice mjenjačnice razbojniku izbio nož iz ruku i ubo ga
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.
Izbodeni je razbojnik pobjegao, ali ga je policija uhvatila

SLAVONSKI BROD – Usred dana u središtu Slavonskog Broda razbojnik koji je navodno htio opljačkati mjenjačnicu VB Toursa ostao je bez plijena, ali je zadobio teške ozljede. I nakon operacije prsnog koša i trbuha životno je ugrožen i smješten na Odjel reanimacije i intenzivne njege slavonskobrodske bolnice.

Sve su to neslužbene informacije o pokušaju pljačke koju rijetki očevici komentiraju kao scene iz filmova. Govore, naime, kako se mlađi muškarac oko 13.30 biciklom dovezao do mjenjačnice na broju 47 središnje brodske ulice, Petra Krešimira IV., a potom ušao u mjenjačnicu i fizički nasrnuo na vlasnicu. Njezino zapomaganje čuo je sin, koji je dotrčao u pomoć majci, no razbojnik je navodno i na njega nasrnuo nožem, zadavši mu dva uboda u trbuh. Ipak, pribrani vlasnik uspio je oteti nož napadaču i dva puta ga ubosti, navodno u trbuh i prsni koš. Teško ozlijeđeni napadač izišao je iz VB Toursa i biciklom se dao u bijeg, no policija ga je u brzoj intervenciji pronašla kod gradskog stadiona i okrvavljenog odvezla u bolnicu.

Cijelo poslijepodne policajci su obavljali očevid, nakon kojega slijedi utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do nemilog događaja.

Službenik Policijske uprave brodsko-posavske zadužen za odnose s javnošću, Antun Jakobović, samo je potvrdio da je “policija postupila po dojavi da se dogodilo razbojstvo u centru grada i da ima ozlijeđenih osoba. Nakon kratkog vremena stigla je i druga dojava da se kod Brođanke i stadiona nalazi teško ozlijeđeni muškarac. Jesu li te dojave u vezi, je li riječ o pljački, pokušaju pljačke ili tučnjavi, sve će se utvrditi očevidom i daljnjom krimobradom. Za policiju je važna svaka i najmanja sitnica, nema nagađanja”, kazao je Jakobović.

Neslužbeno doznajemo da je sin vlasnice VB Toursa, mjenjačnice koja je do sada više puta opljačkana, lakše ozlijeđen.

Marija RADOŠEVIĆ
METOM PLJAČKE BILA DVA PUTA

Mjenjačnica VB Toursa dva je puta do sada bila metom razbojničkih napada. Ovo je prvi put da je u pljački zabilježeno nasilje. S razbojnikom se nedavno, oči u oči, susrela i jučer napadnuta vlasnica mjenjačnice, no tada je vikom uspjela razbojnika odvratiti od njegova nauma.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike