Osijek
SMJEŠTAJ NAKON NASTAVE

Produženi boravak bit će organiziran u deset osnovnih škola, ali samo do 16 sati
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.

Vezani članci

ZNANJE JE “TEŠKO” ČAK 4,5 TONA

U škole počeli stizati besplatni udžbenici!

I ove će godine roditeljima najmlađih učenika Grad Osijek ići naruku rješavanjem problema smještaja djece nakon završetka nastave. Naime, deset će osječkih osnovnih škola organizirati produženi boravak, a prema riječima Davora Brusta, voditelja Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, da bi bio omogućen produženi boravak, potrebno je da se u njega upiše minimum od 15 učenika u svakoj školi.

- Ako je skupina manja od 15 učenika, nema smisla organizirati boravak, pa se i ove godine dogodilo da su takvu mogućnost zatražile iste škole kao i prošle školske godine. Negdje će osim prvoga razreda biti organiziran boravak i za one u drugom, odnosno trećem razredu, a škole će prema vlastitoj organizaciji kombinirati skupine - pojasnio je Brust, dodajući i da je Grad ponudio mogućnost produženog boravka i u OŠ Višnjevac, no ondje, kao i u drugim prigradskim naseljima poput Josipovca i Tenje, roditelji očito imaju druge mogućnosti čuvanja djece nakon nastave.

Nažalost, iako je bilo upita roditelja o mogućnosti produženja boravka i nakon 16 sati, za sada to nije moguće. Kad je u pitanju cijena, istovjetna je prošlogodišnjoj pa tako roditelji participiraju s 50 kuna za učitelja, a uz to plaćaju i topli obrok za dijete čija je cijena nešto niža od 20 kuna. Inače, učitelji na produženom boravku plaćeni su za pola radnog vremena, a uz roditeljsko sufinanciranje ostatak cijene osigurava Grad Osijek. Škole koje imaju produženi boravak su Augusta Šenoe, Mladost, Jagode Truhelke, Sv. Ane, Ivana Filipovića, F. K. Frankopana, Franje Krežme, Antuna Mihanovića, Dobriše Cesarića i Vladimira Becića. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike