Osijek
NE JENJAVA ZANIMANJE KUPACA

Kauflandova pečenjarnica: Retfalčanin taksijem došao po ćevapčiće
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.

Ni jučerašnja kiša nije rastjerala kupce ispred Kauflandovog novog roštilj-restorana, pečenjarnice na Jugu 2, gdje već tjedan dana, od kada je otvoren, traje prava navala kupaca na ukusna jela s roštilja.

Red se ispred ljubaznih prodavačica, priča nam čitatelj, gotovo ne prekida od 8.30 do 21 sat, koliko je radno vrijeme tog ugostiteljskog objekta.

Naravno, Kaufland tamo ne daje poklon-bon kao ispriku za čekanje kao što dariva svakog kupca s pet kuna za pet minuta čekanja u redu ispred blagajni ako nisu bile sve otvorene, što je dobra praksa još od otvaranja tog trgovačkog centra u Osijeku.

Kako smo se mogli i sami uvjeriti, ćevapčići u lepinji definitivno su broj jedan - najprodavaniji proizvod Kauflandova roštilja, kakav u svom sklopu u Hrvatskoj za sada ima još u Zagrebu, Karlovcu i Umagu. Cijene su, pričaju kupci, popularne - ćevapčići 19,99 kuna, cijelo pečeno pile 27,49 kuna, a pola 13,75 kuna, pommes frites 3,99 kuna, hot dog 6,99 kuna, a za sada jedina mediteranska ponuda - lignje plus pommes frites - 19,99 kuna.

Stiv, kojeg smo zatekli dok je stajao ispred pulta, kaže da je prvi put došao kupiti nešto iz ponude i ponijeti kući za ručak.

- Struka mi je prehrambena i mnogo znam o mesu. Nadam se da će kvaliteta hrane biti na istoj razini i poslije - komentirao je Stiv. Teta Mara već je, kazala nam je, nekoliko puta kušala Kauflandove specijalitete s roštilja i uvjerila se da su proizvodi domaći i dobri kao i oni koje Kaufland prodaje u svojoj redovitoj prodaji na odjelu mesnice. Koliko se moglo čuti, Kaufland uz domaće i lokalno u roštilj-ponudu želi uvrstiti i Osječko pivo, podupirući tako lokalno gospodarstvo. U redu je jučer bilo i podosta samih mališana pa je očito da roditelji iz obližnjih naselja šalju djecu po njima najdraži ručak. Bilo je slučajeva da su i u posljednjoj minuti radnog vremena građani dolazili po večeru za iznenadne goste, a jučer smo zatekli čak i one koji su iz drugih dijelova grada dolazili po ćevapčiće taksijem . Jer, kazao nam je sugovornik iz Retfale, glas o dobroj “brzoj klopi” proširio se po cijelom gradu. D. Pejić

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana