Mozaik
ZA PJESMU "SATARAŠ"

S-kapada na Lastovu
osvojila nagradu publike
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.
Osim na Lastovo otok glazbe, nastupili su i na festivalu “...Za škoj sve bi da...”

Osječka grupa S-kapada ima iza sebe vrlo sadržajnih nekoliko mjeseci koje su obilježili zanimljivi nastupi. Nakon što su nastupili na festivalu “If You Wanna Play - Join The Street Music Day”, u gruzijskom gradu Tbilisiju, nastupili su i na festivalu Sound of Peace u Armeniji.

Podsjetimo, S-kapada je bend nastao još 2009. godine u Osijeku, nakon tri godine neozbiljnosti snimaju album pod nazivom „Balkan C“, 2012. godine, i od tada se za njih nižu pozivi na razne klupske i festivalske koncerte kako u Hrvatskoj tako i u bližem ili daljem inozemstvu. Veselu ekipu objedinila je pozitivna ska energija u kombinaciji s world musicom. Za jedinstven zvuk koji nosi S-kapada svakako su zaslužni pomalo neobični intrumenti poput trombona, harmonike i trube.

Osim na spomenutim festivalima, ovog ljeta su zabilježili i vrlo uspješan nastup na Lastovu, gdje su osvojili i nagradu. Naime, nakon 2011. godine kada je premijerno nastupila na festivalu Lastovo otok glazbe, osječka grupa S-kapada je nastupila i ove godine. No, osim na tom festivalu nastupila je također i na 4. Međunarodnom festivalu novih skladbi “...Za škoj sve bi da...” u organizaciji tvrtke SIDRA d.o.o. te osvojila prvo mjesto u kategoriji nagrade publike.

Kako ste ponovo završili na Lastovu i kakvi su vam svježi dojmovi?

- Poziv na Lastovo se ne odbija, sjećamo se od 2011. gostoljubivosti Lastovčana, dobre zezancije, pozitivne atmosfere i prelijepog okoliša. Iako trajektu treba šest sati od Splita do Lastova, isplati se kad upoznaš lokalnu ekipu i skočiš u more. Ove godine se ponovio sličan scenarij, no osim toga smo još osvojili i nagradu.

Osvojili ste nagradu publike za najbolju pjesmu. To je dobar osjećaj, zar ne?

- Postojale su još nagrade struke i izvođača, no mi smo osvojili onu što možda i najviše laska, a to je nagrada publike za najbolju pjesmu. Naime, radi se o pjesmi “Sataraš”, koja će se naći na novom albumu koji se trenutno snima. Previše je pjesama o ljubavi i politici pa smo odlučili napisati jednu o hrani koju počneš voljet s godinama.

Kakva je bila otočka publika?

- Ako pričamo o publici, moram istaknuti koliko je sjajna bila, iako smo relativna novost za većinu njih koji su nas slušali tamo, ove godine to ih nije spriječilo u pravljenju vrhunske atmosfere i interakciji s bendom. Na kraju krajeva poslije koncerta učili su neke od nas igrati 'šije šete', pa eto dolazimo i s tim znanjem s Lastova.

Kakvi su vaši daljnji planovi?

- Ovo ljeto još sviramo u Ivanskoj kod Bjelovara na NUMI Rock Festu 29. kolovoza, a poslije toga moramo malo još dotjerati neke nove pjesme kako bismo ih snimili i dovršili taj svoj novi album.

Tanja KVORKA

PREVIŠE JE

PJESAMA O LJUBAVI I POLITICI PA SMO ODLUČILI NAPISATI JEDNU O HRANI

O festivalu

Cilj je festivala “...Za škoj sve bi da...” istaknuti važnost kulturno-umjetničkog stvaralaštva u reanimiranju različitih otočnih prostora, promidžba izvornih i autohtonih proizvoda otoka, otočnih skupina i jedinstvenog suživota čovjeka s prirodom okruženom morem. Osim toga, festival je međunarodnog i humanitarnog karaktera. Telefonskim glasovanjem za najbolju skladbu do 30. lipnja 2015. prikupljaju se donacije za Udrugu Debra u tri države Hrvatska, Srbija te Bosna i Hercegovina. Udruga Debra aktivno djeluje u čitavom svijetu skrbeći se o potrebama "djece leptira", tj. oboljelih od bulozne epidermolize.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike