Novosti
MINISTAR PROMETA O NASTAVKU GRADNJE JADRANSKO-JONSKE AUTOCESTE:

Nismo popustili njemačkom pritisku
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

Vezani članci

SUSRET PREMIJERA ZEMALJA REGIJE

Jadransko-jonska autocesta donijela bi veliku korist Hrvatskoj

Nakon što je u javnost izašla informacija kako se dio Jadransko-jonske autoceste, koja bi trebala povezati južnu sa zapadnom i središnjom Europom, neće graditi preko Dubrovnika nego preko BiH, o čemu je bilo riječi i na sastanku premijera iz regije u Cavtatu, s juga Hrvatske stigle su kritike na račun Milanovićeve vlade.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić jučer je rekao kako bi autocesta prema Dubrovniku bila zahtjevnija i kompliciranija kroz hrvatski teritorij nego kroz BiH. On je odbacio optužbe kako je Hrvatska na to pristala zbog pritiska Njemačke.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je jučer kako se nakon izjava premijera Milanovića u Cavtatu može samo zaključiti “da je premijer radio suprotno interesima te županije, a time i interesima Hrvatske.” Dobroslavić je zatraži da hrvatski premijer u razgovorima sa susjednim državama i na sastanku u Berlinu poštuje Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i Strategiju prometnog razvoja Hrvatske te da se Jadransko-jonskom autocestom dubrovačko područje poveže preko teritorija Hrvatske, kako je to i predviđeno. (MS/D.Pav.)

Najčitanije iz rubrike