Osijek
UKLANJAJU SE NEDOSTATCI

Parterna fontana na Trgu
slobode ponovno svijetli
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.
Zidna fontana trebala bi biti popravljena do polovine rujna

Krajem 2012. godine temeljito obnovljeni Trg slobode vratio je nešto života u središte grada. Atraktivno i moderno uređen prostor bez prometa pokazao se idealnim mjestom za šetnju, trčkaranje mališana ili ispijanje kave.

Ipak, iako je riječ o jednoj od najsvježije obnavljanih gradskih površina, nedostataka ima, pa ne čudi što građani svako malo upozoravju na njih.

- Trg slobode me oduševio kada je otvoren, no valjalo bi voditi veću brigu o njemu jer je utrošen značajan novac iz džepova građana. Javni toalet radio je samo nekoliko tjedana, bio je začepljen, 'zarobio' je majku s djecom i tko zna što sve ne, a ni trenutačno nije u funkciji. Ima i ispucalih podnih ploča, neispravnih fontana i drugih mana - nabraja nam u telefonskom razgovoru 58-godišnji Osječanin.

Građani se pitaju i kada će ponovno proraditi “zidna” fontana. Čitateljicu, pak, zanima zašto ne radi rasvjeta na Spomeniku braniteljima uz Ulicu Hrvatske Republike. Sve smo te prigovore prikupili i obratili se za odgovor Alenu Prnjatu, pročelniku Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu. Prnjat naglašava kako Spomenik braniteljima nije bio u obuhvatu radova na Trgu slobode, no naglašava kako će se pri rekonstrukciji plohe oko samog spomenika osposobiti i rasvjeta.

Toalet je priča za sebe. Početkom kolovoza otkazan je ugovor s dosadašnjim koncesionarom te je brigu o tom javnom prostoru preuzeo Grad, koji ga planira staviti ponovno u funkciju.

- Kvar na rasvjeti parterne fontane je otklonjen ovih dana i fontana ponovno svijetli. Na 'zidnoj' fontani došlo je do većeg kvara, no na njegovom se otklanjanju intenzivno radi te bi fontana trebala biti u funkciji najkasnije do sredine rujna - pojašnjava Prnjat te dodaje kako je parterno igralište sada u funkciji i svi programi rade normalno.

U Gradu također ističu kako je obveza izvođača ukloniti nedostatke utvrđene u garantnom roku te da s tim u svezi gradske službe ne sjede prekriženih ruku.

Ivan SEKOL

Koncesionaru javnog toaleta početkom kolovoza otkazan je ugovor. Toalet će uskoro biti u funkciji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike