Osijek
U KUHAČEVOJ 9 ZAHUKTAVAJU SE PRIPREME ZA JESEN

Uskoro počinje gradnja zone Nemetin, sjednica Gradskog vijeća do kraja rujna
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

Osim gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je posljednji od gradskih otaca koristio i još koristi godišnji odmor, s kojega se vraća u petak, 29. kolovoza, svi ostali vodeći ljudi Osijeka nakon ljetnog odmora ponovno su prionuli svojim poslovima pa su se već ovoga tjedna zahuktale njihove pripreme za jesensku sezonu.

“Drugi zamjenik dogradonačelnika Denis Ambruš i ja već smo se ranije vratili s godišnjeg odmora i sad mijenjamo gradonačelnika u nekim projektima i programima dok se on ne vrati. Pročelnici svih gradskih upravnih odjela i voditelji službi također su na svojim radnim mjestima i svi već obavljaju tekuće poslove. Uskoro počinje nova školska godina u školama i dječjim vrtićima, a uskoro će krenuti i okupljanje ansambala u Hrvatskom narodnom kazalištu i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića te pojačane aktivnosti u ostalim kulturnim ustanovama”, ističe dogradonačelnik Vladimir Ham, potvrđujući da je ljetni predah za njih praktički završio.

Svaki radni dan uobičajeno započinje kolegijem, a već su dogovoreni neki prvi potezi. “Možda najvažniji projekt, a koji ćemo praktički započeti već u rujnu raspisivanjem javnog natječaja za izbor izvođača radova, jest gradnja gospodarske zone Nemetin. Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom oko 13 milijuna kuna i za koji smo većinu sredstava dobili iz strukturnih fondova Europske unije. Uz to, nastavljamo i s projektom rušenja opasnih i zapuštenih objekata na području grada”, najavljuje Ham. Budući da je posljednja sjednica Gradskog vijeća Osijeka održana 30. lipnja, a rok za organiziranje nove je maksimalno tri mjeseca, do kraja idućeg mjeseca svakako će se ponovno sastati i gradski vijećnici. “Imamo informaciju da će 30. rujna biti zakazana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije pa je tada vijećnica zauzeta. Zato ćemo mi sjednicu Gradskog vijeća imati koji dan ili tjedan prije”, zaključuje dogradonačelnik. T. Levak

Najčitanije iz rubrike